Середньовічний бій: перемога збірної України на Чемпіонаті світу

Середньовічний бій: перемога збірної України на Чемпіонаті світу

Укрінформ
16 травня, 15:00 - Підсумки роботи Всеукраїнської федерації середньовічного бою. 

Організатори: Всеукраїнська федерація середньовічного бою; "Парк Київська Русь".

Учасники: Володимир Янченко – президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою, президент "Парку Київська Русь", к.і.н.; Борислав Береза – почесний президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою, народний депутат України; Олександр Ярема – заступник міністра молоді та спорту України; Олексій Лялюшко – голова правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою, капітан збірної України; Наталія Коваль – директор з розвитку "Парку Київська Русь"; Микола Авеніров – багатократний чемпіон світу з середньовічного бою; представниці жіночої збірної України з середньовічного бою.

Коротко. "Всеукраїнська федерація середньовічного бою" була створена в 2016 році. Наказом №4711 від 23.12.2016 Міністерство молоді та спорту України внесло середньовічний бій до реєстру визнаних видів спорту. За підтримки "Парку Київська Русь" на початку 2017 року відбувся відбірковий турнір на Чемпіонат світу з середньовічного бою (Барселона, Іспанія). У Чемпіонаті взяли участь збірні команди з понад 30 держав.  Збірна України перемогла у номінації "21х21 боєць" серед чоловіків. Українські спортсмени дійшли до фінальних поєдинків і на шляху до тріумфу у фіналі здобули перемогу у збірних таких країн, як Росія, Франція, США та Польща. Жіноча збірна України здобула срібні нагороди в одній із номінацій. 

Визнання середньовічного бою Мінмолодьспорту неолімпійським видом спорту неабияк стимулювало спортсменів федерації до перемог у найвідоміших чемпіонатах світу. І вже перша половина 2017 року принесла Україні золото та срібло. 

Підсумкові матеріали:

Офіційне визнання середньовічного бою стимулює українську збірну до нових перемог

Визнання наприкінці минулого року Міністерством молоді та спорту України середньовічного бою неолімпійським видом уже дало вагомі результати. Наша чоловіча збірна, здолавши росіян, здобула "золото", а жіноча - "срібло" на чемпіонаті світу "Битва націй" у Барселоні.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою Володимир Янченко.

"Визнання Мінмолодьспорту України середньовічного бою неолімпійським видом спорту неабияк стимулювало федерацію до перемог у найпрестижніших змаганнях. Вже перша половина 2017-го принесла Україні золоту та срібну медалі. Зазначу, що на чемпіонаті в Іспанії взяли участь команди з понад 30-ти держав.  Наша чоловіча збірна перемогла у дуже престижній номінації "21х21 боєць", здолавши на шляху до тріумфу визнані команди Франції, США, Польщі та Росії", - зазначив Янченко.

Почесний президент федерації, народний депутат України Борислав Береза під час прес-конференції сказав: "Дуже добре, що середньовічний бій офіційно став неолімпійським видом спорту, адже Україна вже давно є серед лідерів у цій дисципліні. Без підтримки держави розвивати її дуже важко. Зі свого боку, я намагатимуся залучити спонсорів до цього видовищного, мужнього й патріотичного виду спорту. Розвиток його цілком залежить від того, чи буде підтримка з боку держави та меценатів".

Тепер на українських майстрів середньовічного бою чекає черговий світовий чемпіонат, що пройде у Данії 24 травня по 1 червня. До цього у столичному "Парку Київська Русь" відбудеться відкритий чемпіонат України "Зов героїв-1" та турнір за участю кращих команд із різних куточків нашої держави. Уперше виступлять дитячі команди віком від 5-ти до 17-ти років.

Крім того, протягом року з метою розвитку цього виду спорту у "Парку Київська Русь" проходимуть змагання із середньовічного бою "Витязь Київського дитинця", які включають у себе понад 50 турнірів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-