Українці у Другій світовій. Розвінчання кремлівських міфів

Українці у Другій світовій. Розвінчання кремлівських міфів

Укрінформ
12 травня, 10.30 - Роль українців у Другій світовій війні та міфи російської пропаганди. 

Організатор: Національний інститут стратегічних досліджень.

Учасники: Василь Яблонський - заступник директора НІСД; Олександр Лисенко - завідувач відділу Інституту історії України НАНУ; Дмитро Дубов - завідувач відділу НІСД; Віталій Лозовий - головний науковий співробітник НІСД; Тетяна Пастушенко - науковий співробітник Інституту історії України НАНУ.

Підсумкові матеріали:

У путінського режиму немає чіткої ідеології, але є культ війни - експерт

У путінського режиму в РФ немає чіткої ідеології, але є певна релігія, у центрі якої стоїть культ війни.

Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський на засіданні "круглого столу" в Укрінформі.

"У путінського режиму, очевидно, як такої чіткої ідеології немає. Можливо, є релігія, у центрі якої стала війна, культ війни. Власне, на вівтар війни слід приносити ті чи інші жертви, а великі переможці - це Сталін та Путін, які виграли війну", - сказав експерт.

Він зазначив, що така "правда" постійно транслюється російським телебаченням. "Але, з одного боку війна не припинилася, а з іншого - є велика перемога. Тут з логікою не все гаразд, бо якщо війна не припинилася, то й перемоги не було. Але на це ніхто не звертає уваги, тому що є великий міф про перемогу. Він потрібний, щоб підживлювати щороку перемогу над якимось черговим "фашизмом", - зауважив заступник директора НІСД.

За його словами, протягом останніх трьох років для громадян РФ цим "фашизмом" є українці, так звана "київська хунта", з якою треба воювати та перемагати.

"Крім мобілізації власного електорату, усі ці зусилля спрямовані на відновлення власної геополітичної справедливості в уявленні Путіна, об'єднання колишнього радянського простору навколо Росії знову", - вважає Яблонський.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-