Найманий працівник та його інтереси. Хто захистить і як відстоювати?

Найманий працівник та його інтереси. Хто захистить і як відстоювати?

Укрінформ
11 травня, 16.00 - Створення платформи  “За право на страйк”. 

Організатори: ГО “Трудові ініціативи”; Офіс Уповноваженого ВР з прав людини. 

Учасники: Масат Трістан – директор програм Центру Солідарності в Україні; Валерія Лутковська - Уповноважений Верховної Ради України з прав людини; Михайло Волинець - голова Конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України; Олена Михальченко - юрист громадської організації «Трудові ініціативи»; Веніамін Тимошенко - голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників; Олександр Яцунь - голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти та науки; Георгій Сандул - юрист громадської організації «Трудові ініціативи».

Підсумкові матеріали:

Лутковська спільно з профспілками лобіюватиме зняття законодавчих обмежень на страйк

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська спільно з профспілками і громадськістю домагатиметься  зняття законодавчих обмежень права на страйк.  

З цією метою під час прес-конференції в Укрінформі було ухвалено Меморандум платформи громадянського партнерства "За право на страйк".

"Задля підтримки профспілок, захисту права працівника на страйк ми вирішили об'єднати зусилля і створити платформу, меморандум про яку підписали. Сподіваюся, наші зусилля призведуть до ухвалення відповідних законів в парламенті і зроблять профспілки дієвими організаціями", - сказала Лутковська.

Вона додала, що планує звернутися до голови Верховної Ради та керівників профільних парламентських комітетів з проханням прибрати норми з законів,  які забороняють страйкувати представникам певних галузей та чітко не визначають критеріїв, за яких забороняється страйкувати.

Омбудсмен пояснила, що наразі процедури, які потрібно пройти перед страйком, займають 80 днів. Тому не вдається швидко вирішити нагальні проблеми працівників і втрачається  сенс проводити страйки. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-