Вільна пісня патріотів

Вільна пісня патріотів

Укрінформ
27  квітня, 14.00 - Захистимо Василя Лютого та інших українських митців-патріотів від свавілля перевертнів-колабораціоністів у правоохоронних органах!. 

Організатор: Громадська спілка "Творче патріотичне об’єднання "Музичний батальйон”.

Учасники: Василь Лютий - головний фігурант справи; Віталій Коломієць - адвокат; Дмитро Жмайло  - заступник керівника штабу “Всеукраїнська громадсько-політична організація «Вільні Люди»;  Сергій Висоцький, Віктор Кривенко - народні депутати України; Олександр Ярмола - член гурту «Гайдамаки»; Сергій Василюк - член гурту  «Тінь Сонця». 

Підсумкові матеріали:

Прокуратура Луганської області закрила справу проти музиканта Василя Лютого 

Прокуратурою Луганської області було закрито справу за незаконне поводження із холодною зброєю проти музиканта і переселенця з міста Рубіжне, що на Луганщині, автора відомої серед українських патріотів пісні «Меч Арея» Василя Лютого.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: «Захистимо Василя Лютого та інших українських митців-патріотів від свавілля перевертнів-колабораціоністів у правоохоронних органах!» заявив заступник керівника штабу “Всеукраїнська громадсько-політична організація «Вільні люди» Дмитро Жмайло.

«14 березня 2017 року керівник проводу мережі «Вільні люди», народний депутат Андрій Левус подав депутатський запит на ім'я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Юрія Луценка щодо цієї справи. Серед усіх відповідей, які до нас надійшли досить швидко, ми отримали відповідь від прокурора з Луганської області, дата якої - 7 квітня, де він вказує, що прокуратура знала і знає, що Василь Лютий на час кримінального провадження знаходився в місті Києві. Прокурор Луганської області своїм рішенням закрив кримінальну справу, грунтуючись на ч. 2 ст. 11  Кримінального кодексу України, і опираючись на п. 2 ч. 1 ст. 284  Кримінально-процесуального кодексу України, згідно з якою була встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення щодо Василя Лютого», - сказав Жмайло.

Сам музикант висловив вдячність всім тим, хто був причетний до закриття кримінальної справи проти нього.

«Я дуже вдячний всім, хто причетний до закриття цієї справи, всім, хто супроводжував мене всі ці три роки. Мій особистий приклад гарний тим, що об'єднавшись - і громадським, і політичним організаціям, і просто небайдужим людям, - можна буде у подальшому витягнути з подібних ситуацій усіх наших порядних і чесних людей», - зазначив Лютий.

Як повідомлялося, у 2014 році Лютий працював учителем в місті Рубіжному Луганської області, де разом з іншими патріотичними громадянами 21 квітня вийшов на проукраїнський мітинг для протистояння сепаратистам. Мітинг завершився силовим протистоянням, після якого проросійсько налаштовані активісти побили музиканта, прив'язали до дерева, а далі передали працівникам місцевої міліції, які згодом вилучили у нього два ножі, що за версією слідства нібито були схожі на холодну зброю. Йому висунули звинувачення за статтею 263 ч. 2 Кримінального кодексу України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу). 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-