“Відкрита ніч. Дубль 20”: парад нових ідей українських кінематографістів

“Відкрита ніч. Дубль 20”: парад нових ідей українських кінематографістів

Укрінформ
26 квітня, 11:00 - Кінофестиваль “Відкрита ніч. Дубль 20”. 

Організатор: ГО «Нарешті».

Учасники: Михайло Іллєнко - президент і арт-директор фестивалю; Сергій Неретін - перший заступник Голови Державного агентства України з питань кіно України;  Андрій Різоль - голова Ради меценатів фестивалю, засновник та СЕО компанії «ВАВІЛОН», Голова правління Асоціації «Сприяння та розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!».

Підсумкові матеріали:

Кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 20" відбудеться 24-25 червня на Арт-причалі у Києві - Іллєнко

Ювілейний кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 20" відбудеться 24-25 червня на Арт-причалі у Києві, паралельні покази і трансляції кінопоказів відбудуться на 65 екранах по всій Україні.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі президент і арт-директор фестивалю Михайло Іллєнко.

"Фестиваль укотре відбудеться на Арт-причалі в Києві, куди зможуть потрапити всі бажаючі, бо вхід вільний. Крім того, одночасно з Києвом показ відбудеться на 65 екранах України по всіх регіонах і прифронтових зонах, а також за кордоном", - сказав  Іллєнко.

Він зауважив, що ці фільми потім поїдуть на передову, до захисників в АТО, і тому підбір фільмів враховуватиме цю "фокус-групу, бо не кожен фільм можна показувати у бліндажі", -  зауважив президент і арт-директор фестивалю.

Він повідомив, що при відборі кінофільмів особлива увага буде приділена фільмам, присвяченим подіям на Сході та в Криму. Водночас зауважив, що фільми не мають бути депресивними, вони мають нести "усмішку та надію": "Ми шукаємо героя, навіть якщо це буде дитина". 

Іллєнко повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, що фестиваль розпочнеться о 22-ій годині  та завершиться о 4-ій ранку. Заявки прийматимуться до 26 травня на офіційній сторінці фестивалю. Приблизно 15  червня оголосять переможців конкурсу. Зазвичай за ніч можна подивитись від 30 до 40 кінострічок", - сказав кінорежисер.

У свою чергу перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно України Сергій Неретін наголосив, що цей кінофестиваль є завжди цікавим експериментом у пошуках молодих та талановитих режисерів. Українське кіно зараз знаходиться на підйомі,  і "Відкрита ніч" - це своєрідний стартовий майданчик.  Державне агентство з питань кіно виділило на фестиваль у цьому році 200 тисяч гривень, додав Неретін.

Запрошення на фестиваль у цьому році буде у вигляді паперового кораблика. "Щоб кожен митець пустив свій кораблик кіно на фарватер", - сказав Іллєнко.

Цього року фестиваль розширює свої горизонти за кордоном. Наразі вже є 10 підтверджених майданчиків. Зокрема, у Польщі, Молдові, Білорусі. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-