Кіно просто неба. Яким буде літній кінотеатр для пенсіонерів?

Кіно просто неба. Яким буде літній кінотеатр для пенсіонерів?

Укрінформ
19 квітня об 11.00 відбулась прес-конференція: ”Презентація проекту безкоштовного літнього кінотеатру для пенсіонерів”.

Організатор: БО “Життєлюб”. 

Учасники: Олексій Резніков - заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень; Денис Півнєв - директор КП "Київський центр міського середовища"; Ігор Александрович - головний архітектор Kramall Studio; Костянтин Скритуцький - архітектор, автор арт-об'єктів на Пейзажній алеї; Федір Баландін - культурний діяч; Гарік Корогодський - письменник, бізнесмен, меценат.

Підсумкові матеріали:

Благодійники планують у липні відкрити у Гідропарку безкоштовний літній кінотеатр для пенсіонерів

Благодійна організація "Життєлюб" планує 1 липня відкрити у столичному Гідропарку безкоштовний літній кінотеатр для пенсіонерів "КіноСад "Життєлюб".

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив письменник, блогер Гарік Корогодський, повідомляє кореспондент агентства.

"Роботи по реконструкції колишнього кінотеатру на свіжому повітрі в Гідропарку вже розпочато. На 1 липня заплановане відкриття "КіноСаду "Життєлюб"", - сказав Корогодський.

Він розповів, що проект два роки тому ініціювала благодійна організація "Життєлюб", яка займається наданням різноманітної допомоги літнім людям столиці. Кошти для його реалізації були зібрані за допомогою друзів і волонтерів шляхом організації  благодійних заходів. Значну частку в загальному кошторисі проекту 5,5 млн грн становили кошти від продажу першої книги Корогодського "Как потратить миллион, которого нет". 

За задумом авторів, Кіносад "Життєлюб" стане мультифункціональною платформою, яка об'єднає концертний, театральний і кінозал просто неба, танцювальний майданчик, зону сімейного дозвілля, територію для проведення різноманітних майстер-класів та освітніх програм. Будь-яка комерційна діяльність там буде заборонена, а після реконструкції літній кінотеатр стане власністю міста.  

"Утримання цього КіноСаду не буде коштувати державі жодної копійки, ми беремо все це на себе. Ми хочемо залучити у партнери прокатників і показувати гарні старі й нові фільми, єдина вимога - вони мають бути заряджені на позитив", - підкреслив Корогодський. 

Як поінформував головний архітектор Kramal Studio Ігор Александрович, кінотеатр буде оформлено в стилі "сучасного ретро" з використанням телефонних будок, автоматів для газованої води тощо. Під проекційним екраном розмістять ретромозаїчні панно з портретами найактивніших членів клубу "Життєлюб". У комплексі також буде зона відпочинку та зелена зона, а весь арт-об'єкт буде виконаний у світлих  сонячних кольорах. 

"Нам хотілося у цьому кінотеатрі зафіксувати наших "Життєлюбів" у такому яскравому стані їхнього життєлюбства, щоб люди, які приходитимуть туди, надихалися потретами своїх друзів і черпали енергію для активного способу життя", - зазначив учасник проекту архітектор, автор арт-об'єктів на Пейзажній алеї Костянтин Скретуцький.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-