“Чілдрен Кінофест-2017”. Чим потішить юних глядачів?

“Чілдрен Кінофест-2017”. Чим потішить юних глядачів?

Укрінформ
18 квітня о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: “Програма IV Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків “Чілдрен Кінофест”. 

Організатор: “Чілдрен Кінофест”. 

Учасники: Денис Іванов - генеральний директор «Чілдрен Кінофесту», модератор заходу; Юргіс Вілчінскас – керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Джованна Барберіс – Голова Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні; Пилип Іллєнко – Голова Державного агентства України з питань кіно; Наталя Карленко – старший бренд-менеджер ТМ «Весела Корівка»; Ілля Дядик – програмний директор «Чілдрен Кінофесту»; Катерина Бабкіна – письменниця, посол «Чілдрен Кінофесту-2017».

Коротко. IV фестиваль «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня 2017 року. «Чілдрен Кінофест» – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, що представляє як нові європейські стрічки, так і світову кінокласику. Конкурсна програма складається з фільмів для глядачів віком від 4 років, відібраних командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для юної аудиторії. Лауреата Гран-прі шляхом голосування обирають глядачі. Фестиваль відбувається у двадцяти містах України. Центром події є столичний кінотеатр «Київська Русь». Усі покази – безплатні. 

Підсумкові матеріали:

Міжнародний фестиваль кіномистецтва "Чілдрен Кінофест" розпочнеться наприкінці травня

У 20 містах України з 26 травня по 4 червня відбудеться щорічний міжнародний фестиваль  «Чілдрен Кінофест». 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій програмі IV Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест", повідомив генеральний директор фестивалю Денис Іванов.

"У цьому році ми очікуємо, що фестиваль пройде в 20 містах: в Києві, Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Луцьку, Маріуполі, Харкові і в інших містах. Фестивальним центром стане кінотеатр "Київська Русь". В минулому році у нас було рекордна відвідуваність - більше 30 тисяч глядачів, а в цьому році ми очікуємо більше 40 тисяч відвідувачів", - сказав Іванов.

Як зазначив керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас, партнерство з фестивалем дає змогу допомогти дітям з особливими потребами, сиротам і дітям, які потерпіли від бойових дій на Донбасі. 

"Цей фестиваль помагає нам познайомити українську публіку з тими цікавими, новими історіями, які зараз створюються або показують в європейському кіно. Для нас партнерство з фестивалем - соціальний проект, тому що вхід безкоштовний і половина місць в залі буде зарезервована для дітей із соціально незахищених сімей", - сказав він. 

Голова Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс наголосив, що цей кінофест дає змогу показати відомі кінофільми дітям, а також надати їм корисну інформацію.

"Ми як ЮНІСЕФ віримо і вважаємо, що цей кінофест є чудовою можливістю поділитися інформацією, яка рятує життя, для прикладу інформацією, яка дозволяє підвищити рівень обізнаності щодо мінної небезпеки чи покращити гігієнічні практики і донести таку інформацію до дітей, які найбільше потребують її", - сказала вона. 

У свою чергу, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зауважив, що агентство у своїй роботі приділяє велику увагу саме дитячій кінопродукції. 

"Минулого року вийшов у прокат фільм "Микита Кожум'яка", який був створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Ми дуже пишаємося, що зараз в роботі ще знаходяться 4 повнометражні анімаційних фільми і чимало ігрових художніх фільмів для дитячої аудиторії", - наголосив Іллєнко. 

Як зазначив програмний директор "Чілдрен Кінофесту" Ілля Дядик, фестиваль відкривається французькою анімаційною стрічкою "Життя кабачка". Фільм про дружбу підлітків отримав премію "Сезар" за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також був номінований на премію "Оскар". 

Цього року у програмі фестивалю вперше представлено фільм з Латвії. "Люблю тебе, мамо" - повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків. Фільм був висунутий від Латвії на "Оскар" за кращий фільм іноземною мовою. 

Ще одним фільмом, який покажуть на фестивалі, є "Хлопчик у золотих штанях" спільного дансько-шведського виробництва.  

Стрічка "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу" з Великої Британії стала екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. Також на фестивалі покажуть комедію "Вперед, до школи!" з Данії, мультфільм "Маленький монстр" від шведського ілюстратора.

Україну у конкурсі фестивалю представить фентезі-мультфільм "Микита Кожум'яка". 

На закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року - угорський фільм "Лапа", заснований на реальних подіях. 

Одним із головних показів нинішнього року стане добірка стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця. Прийом заявок на конкурс закінчується 20 квітня. 

Конкурсна програма складається з фільмів для глядачів віком від 4 років, відібраних командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для юної аудиторії. Лауреата Гран-прі шляхом голосування обирають глядачі. Усі покази - безплатні. 

Подія відбувається за підтримки Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Латвії в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Данія в Україні, Данського кіноінституту. Організатор - компанія «Артхаус Трафік».

Офіційна сторінка фестивалю: http://childrenkinofest.com/

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-