Радіаційна безпека в Україні. Чого вдалося досягти за три останніх роки

Радіаційна безпека в Україні. Чого вдалося досягти за три останніх роки

Укрінформ
13 квітня  о 14.00 відбулась прес-конференція на тему: «Участь України у Сьомій нараді Конвенції з ядерної безпеки». 

Організатор: Державна інспекція ядерного регулювання України.

Учасники:  Борис Столярчук - в. о. Голови Державної інспекції ядерного регулювання України; Роман Халенко - начальник відділу експлуатаційної безпеки, державний інспектор Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання; Олексій Дибач - заступник директора з наукових питань Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки; Павло Лашевич - директор з ядерної та радіаційної безпеки ДП НАЕК «Енергоатом»; Микола Власенко -  директор Науково-технічного центру ДП НАЕК «Енергоатом»; Віталій Петрук - Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Підсумкові матеріали:

Україна планує запустити ядерне паливо westinghouse ще на трьох блоках ЗАЕС - Госатомрегулювання

Україна планує запустити ядерне паливо виробництва компанії Westinghouse на енергоблоках № 1,3 і 4 Запорізької АЕС. Один з блоків станції вже працює на паливі цієї марки.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив начальник відділу експлуатаційної безпеки, державний інспектор Департаменту з питань безпеки ядерних установок Госатомрегулювання Роман Халенко.

"Дуже багато уваги було приділено проекту кваліфікації ядерного палива виробництва Westinghouse на енергоблоках АЕС України. На даний момент воно застосовується на 3 блоках: 2 і 3 ЮУАЕС і 5 ЗАЕС. У разі успішного використання в цих енергоблоках, використання буде також розширене на 1,3 і 4 енергоблоки ЗАЕС", - повідомив Халенко за результатами національної доповіді України на Сьомій оглядовій нараді Конвенції про ядерну безпеку.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-