Рік Японії в Україні ознаменує кампанія

Рік Японії в Україні ознаменує кампанія "2500 сакур"

Укрінформ
6 квітня о 13.00 відбулась презентація кампанії Посольства Японії в Україні "2500 сакур" та плану заходів на найближчий місяць. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Юрій Стець - міністр інформаційної політики України; Шігекі Сумі - Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні; Такаші Хірано - Аташе посольства Японії в Україні; Марина Соботюк - завідувач Сектору медійних комунікацій та взаємодії із ЗМІ Міністерства інформаційної політики України.

Підсумкові матеріали:

В Україні цьогоріч висадять 2,5 тисячі сакур - посол Японії

Посольство Японії в Україні розпочинає кампанію із висадження сакури на всій території нашої держави, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися красою цих дерев.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Ми висадимо ці дерева, а потім щороку будемо згадувати про те, як пройшов Рік Японії в Україні», - сказав Шігекі Сумі, зауваживши, що сакура є символом його держави.

За його словами, починаючи з квітня буде висаджено дерева у понад 20 містах України, в тому числі Києві, Львові, Одесі тощо. Акція здійснюватиметься за підтримки та у тісній співпраці із компанією JTI Україна та місцевими органами влади за участю глави японської дипмісії та міських голів.

Шігекі Сумі зазначив, що посольство Японії отримує від українців багато звернень із пропозицією самостійно висадити дерева сакури. "Я сподіваюся, що багато людей зацікавляться цією кампанією та до кінця року в Україні висадять 2500 сакур", - сказав посол.

Відразу після презентації учасники заходу, серед яких і міністр інформаційної політики Юрій Стець, висадили сакуру у дворі Укрінформу.

"Це висадження дерева для мене важливе. Воно означає контакт, дотик, це - можливість поспілкуватися не тільки офіційно, у піджаках та краватках. Це той діалог, який у нас відбувається із високоповажним паном послом, коли ми спілкуємося поза камерами, поза офіційними заходами. Він набагато легший та щирий. Саме у таких діалогах починається дружба", - сказав Стець.

Варто зауважити, що цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. 2017-й оголошено Роком Японії в Україні.

Україна і Японія домовилися про проект технічної підтримки ТБ і радіо - Стець

Японія надасть технічну допомогу телебаченню та радіо України у рамках спільного проекту, який планується розпочати цьогоріч.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми домовилися, що цього року ми розпочнемо проект технічної допомоги телебаченню та радіо. Як вже домовлено, ми будемо отримувати її від Японії. Оскільки для мене цей проект є невідворотньою крапкою в процесі змін в Україні. Якщо все буде добре і ми запустимо цьогоріч цей проект, це буде означати, що в тій частині, за яку я відповідаю - не тільки табличкою на дверях, а всім сердцем та душею, - то цей крок не дасть нам можливості повернутися до минулого", - сказав міністр.

Стець запевнив, що допомога, яку надає нам Японія у багатьох сферах, особливо фінансова, буде використана та застосована за призначенням, і жодної копійки не буде вкрадено.

Він нагадав, що Мінінформполітики є інформаційним партнером Року Японії в Україні. Відомство розробило комунікаційну програму підтримки, зокрема з розміщення на вуличних бордах інформації про допомогу, яку Японія надає Україні.

Міністр наголосив, що в Україні багато говорять про підтримку з боку США, але чомусь дуже мало - про допомогу від Японії. "Для того, щоб розповісти українцям про допомогу Японії, мало буде однієї прес-конференції", - заявив Стець.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-