Держслужба зайнятості консолідує зусилля з роботодавцями України

Держслужба зайнятості консолідує зусилля з роботодавцями України

Укрінформ
30 березня о 12.00 відбулось підписання меморандуму про співробітництво та взаємодію між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом), Об’єднанням організацій роботодавців України та Федерацією роботодавців України”. 

Організатор: Державна служба зайнятості України.

Учасники: Валерій Ярошенко - в. о. Голови Державної служби зайнятості України; Анатолій Кінах - голова Об’єднання організацій роботодавців України; Сергій Біленький - член Президії Ради ФРУ.  

Підсумкові матеріали:

Держслужба зайнятості готуватиме на замовлення роботодавців кадри із затребуваних на ринку праці спеціальностей

Державна служба зайнятості підписала меморандум про співробітництво та взаємодію між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та Об’єднанням організацій роботодавців України та Федерацією роботодавців України.

Про це розповів в. о. голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко під час підписання документа в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"Підписання меморандому є знаковою подією у соціальній сфері. Це є суттєвий крок щодо об'єднання зусиль сторін щодо продовження соціального діалогу, покращення соціального клімату. У першу чергу, це збереження трудового ресурсу. Наша взаємодія і співпраця здійснюватиметься у рамках формування сприятливого інвестиційного клімату - особливо у регіонах - виробництва промислової продукції, підвищення зайнятості населення", - зазначив Ярошенко. 

Він підкреслив, що цільова підготовка фахівців є першочерговою метою для Державної служби зайнятості. 

"Сьогодні ми відчуваємо перекоси: на одне робоче місце може бути до 30 претендентів, а на токаря чи кваліфікованого зварювальника - взагалі не можемо заповнити такі вакансії. Збільшення кількості робочих місць у промисловому секторі, боротьба з нелегальною зайнятістю є нагальною проблемою", - додав керівник Держслужби зайнятості.

За його словами, підписання меморандому дозволить активно протидіяти викликам і загрозам ринку праці.

"Це убезпечить від масового безробіття, особливо, у сільській місцевосці, де ця ситуація є катастрофічною. Ми хочемо об'єднати наші зусилля та нарешті стабілізувати ситуацію на ринку праці. Ми уже почали робити спільні практичні кроки. У наших центрах професійно-технічної освіти ми готуємо фахівців під замовлення роботодавців", - розповів Ярошенко.

Він також анонсував, що у Держслужбі зайнятості будуть створені підрозділи, які опікуватимуться тільки потребами роботодавців.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-