Реформа держслужби.Чи виправдає сподівання?

Реформа держслужби.Чи виправдає сподівання?

Укрінформ
30 березня об 11.00 відбувся брифінг на тему: "Реформа держслужби - #зрада чи #перемога? Чи є шанси в України". 

Організатор: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. 

Учасники: Ірина Гнутова - керівник служби управління персоналом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ; Сергій Сорока - менеджер групи РПР з реформи держуправління; Анна Власова - експерт з управління персоналом, директор школи HRM. 

Підсумкові матеріали:

У Мінрегіоні довели, що державна служба може стати престижною

Реформа державної служби можлива при наявності політичної волі та бажання.

Про це заявила керівник служби управління персоналом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Ірина Гнутова на прес-конференції в Укрінформі.

"Закон про державну службу і ті нормативно-правові акти, які прийняті під цей закон, є здебільшого ефективними. Вони дають той необхідний інструментарій для впровадження реформ всередині відомств... При наявності політичної волі, при наявності у відомстві проактивної команди всі ці зміни можливі і це ми доводимо на прикладі Міністерства регіонального розвитку", - сказала вона.

Зокрема, чиновниця розповіла, як в міністерстві реалізують Концепцію з реформування державної служби. Так, проведено функціональний аналіз та реорганізацію міністерства, перерозподілено завантаженість між керівниками структурних підрозділів, а саму структуру відомства приведено у відповідність реаліям.

"Існуючий закон про державну службу майже не дозволяє звільнити людину незалежно від результатів її роботи. Тому у нас не було такої ідеї - повністю замінити ключові кадри. Навпаки, ми виділили в міністерстіві пул з 50 співробітників, які задіяні у впровадженні ключових реформ, є найбільш активними, готові навчатися і грати за новими правилами", - розповіла Гнутова, додавши. що для таких співробітників встановлено додаткові стимулюючі виплати.

У свою чергу, менеджер групи РПР з реформи держуправління Сергій Сорока зазначив під час прес-конференції, що завдання реформи - у найближчий час, фактично, за рік, зробити державну службу привабливою для молоді, для нових кадрів, а також для тих працівників, які там працюють. Наразі, за його словами, державна служба, здебільшого, не є престижною і не є привабливою, і не тільки в матеріальному плані.

Сорока повідомив, що на реалізацію реформи державної служби направлена концепція так званих реформаторських кадрів, або фахівців з питань реформ, яка вже схвалена урядом, але досі не реалізується належним чином.

Як відомо, новий закон про держслужбу набув чинності з 1 травня 2016 року.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-