Сезон “великого молока”. Чи настане він в Україні?

Сезон “великого молока”. Чи настане він в Україні?

Укрінформ
27 березня о 12.00 відбулась прес-конференція  на тему: “Молочні ріки витікають з України, або Чому в Україні більше не буде сезону “великого молока”. 

Організатор: Асоціація виробників молока.

Учасники: Андрій Дикун - голова Всеукраїнської аграрної ради; Михайло Соколов -  заступник голови Всеукраїнської аграрної ради; Микола Ковальський - директор з маркетингу і комунікації агропромислового холдингу «Астарта»; Інна Метєлєва - віце-президент Українського кооперативного Альянсу; Вадим Чагаровський - голова ради директорів Спілки молочних підприємств України; Валерій Колоша - директор ПСП "Пісківське".

Підсумкові матеріали:

В Україні за останні 11 років виробництво молока скоротилось на чверть - експерт

У період з 2005 по 2016 роки обсяги виробництва молока в Україні впали майже на 25%.

Про це заявив директор з маркетингу та комунікацій агропромислового холдингу "Астарта" Микола Ковальський під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"З 2005-го до 2016 року виробництво молока в країні впало майже на 25%. При цьому поголів'я корів у нас зменшилось більш ніж на 45%", - зауважив Ковальський.

Він підкреслив, що згідно з даними Державної служби статистики в Україні обсяги споживання молока та молочних продуктів населенням вдвічі менші від норми.

В Україні не створено механізму ціноутворення в молочній галузі - Спілка молочних підприємств України

В українській молочній галузі відсутній чіткий механізм ціноутворення, що спричиняє коливання цін і на сировину і на молочну продукцію.

Про це заявив голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час прес-конференції в Укрінформі 27 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Треба сідати трьом суб'єктам господарювання, ті, які беруть участь в ланцюжку ціноутворення - це товаровиробники, переробники і торгівля, і говорити про механізм ціноутворення (в молочній галузі - авт.). В нас його немає, він стихійний", - наголосив Чагаровський.

Він додав, що ціни мають регулювати самі учасники молочного ринку в Україні без залучення державних органів. 

На думку Чагаровського, в Україні варто створити "ціновий коридор" на рік, у межах якого можна буде піднімати або знижувати ціни і на сировину і на готову молочну продукцію.

Як повідомлялось раніше, в Україні з початку 2017 року спостерігається зниження закупівельних цін на молоко одночасно зі зростанням роздрібних цін на молочну продукцію.

Податкові органи в Україні відмовляються приймати заявки сільгоспвиробників на дотації - Всеукраїнська аграрна рада

Заявки виробників сільськогосподарської продукції для отримання дотацій не приймають в органах ДФС без пояснення причин.

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов під час прес-конференції в Укрінформі 27 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сільгоспвиробники не тільки молочної продукції, а й овочевої, садоводи й ті, хто займається тваринництвом, мають право їх подавати (заявки на отримання дотацій - авт). На практиці ми зіштовхнулися з тим, що ці заявки без законних підстав, насправді просто незаконно, не приймаються або відхиляються", - заявив Соколов.

Він вважає, що це відбувається через те, що в податкових органах не стикалися з подібними механізмами і не хочуть брати на себе відповідальність. Прийняття заявок Державною фіскальною службою необхідне для того, щоб підприємство розрахувало розмір дотації, яку воно зможе отримати. 

З 2017 року в Україні не діє спецрежим ПДВ для виробників сільськогосподарської продукції. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-