Релігійна свобода. Як її всебічно забезпечити?

Релігійна свобода. Як її всебічно забезпечити?

Укрінформ
23 березня о 15.00 відбувся “круглий стіл” на тему: "Права віруючого громадянина: загрози сьогодення". 

Організатор: Департамент зовнішніх зв’язків Патріаршої курії Української греко-католицької церкви  в Україні

Учасники: Михайло Паночко - головуючий у ВРЦіРО, старший єпископ ВСЦХВЄП (ЦХВЄУ); о. Олекса Петрів - митрофорний протоієрей, кандидат юридичних наук, керівник департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні; шейх Рустам Гафурі - заступник Муфтія Духовного управління мусульман України; Павло Унгурян - народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України»; Василь Костицький - доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України; Олександр Заєць - голова Правління ГО "Інститут релігійної свободи"; Петро Гусак -  кандидат філософських наук, голова львівського руху "За життя!"; Людмила Гридковець - кандидат психологічних наук, декан факультету психології Київського інституту бізнесу та технологій, сімейний психолог; Владислав Сила - Альянс «Україна за сім’ю»; Елеонора Дібрівна - юрист руху «Всі разом!»; Михайло Канафоцький - голова Соборного Патріаршого товариства святого Рівноапостольного Великого київського князя Володимира.

Підсумкові матеріали:

Всеукраїнська Рада Церков виступає проти ратифікації Стамбульської конвенції

Зaгaлoм вiтaючи iнiцiaтиви, спpямoвaнi нa бopoтьбy з дoмaшнiм насильтвом, Всеукраїнська Рада Церков і Релігійних Організацій (ВРЦіРО) не може залишити без уваги спроби під цими благородними і необхідними намірами впровадити  зaкoнoдaвчi змiни, якi зaзixaють  на традиційні для українського суспільства  засади сім’ї та подружжя. Йдеться про запровадження у законодавство України  понять  «сексуальна орієнтація», «гендер», «гендерна ідентичність», «гендерна чутливість» тощо, які виходять за межі загальноприйнятого в Україні поняття «стать» та викривляють розуміння гендерної рівності як рівності прав жінок і чоловіків.

Тому у нинішніх умовах  Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вважає недоцільною ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська Конвенція).

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних Організацій Михайло Паночко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всеукраїнська рада церков зробила два звернення - до Голови Верховної Ради Андрія Парубія і до голови комітету ВР України з питань соціальної політики Людмили Денісової. В цих зверненнях ми висловили нашу чітку позицію стосовно ратифікації Стамбульської конвенції. Всеукраїнська рада пропонує вважати недоцільним ратифікацію Стамбульської конвенції (законопроект № 0119)», - сказав Паночко.

Він пояснив, що Всеукраїнська Рада Церков зайняла таку позицію щодо ратифікації Стамбульської конвенції тому, що, на думку представників ВРЦіРО, цей документ не передбачає можливості застережень щодо окремих її положень, які стосуються поняття гендеру у його розумінні як чоловіча та жіноча статі, що несе в собі неприпустимі загрози для інституту  сім'ї та подружжя в Україні.

«Ми зробили ці звернення, маємо надію, що нас почують. У цих документах висловлена відповідна позиція Всеукраїнської Ради Церков», - резюмував Паночко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-