Кубок героїв АТО

Кубок героїв АТО

Укрінформ
23 березня об 11.00 відбувся “круглий стіл” на тему: “Всеукраїнська програма психологічної та фізкультурно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій “Відкритий  чемпіонат з футболу Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО”. 

Організатор: Федерація футболу учасників АТО.

Учасники: Артур Дерев'янко - голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції; Руслан Руденко - голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!"; Микола Білосвіт - президент Федерації футболу учасників АТО;  Віктор Старвойт - перщий віце-президент ФФК; Віктор Геть – СБУ; Володимир Пастушок - НГУ Батальйон імені Кульчицького; Олег Чернявський – ЗСУ; Сергій Лещеня – НГУ.

Підсумкові матеріали:

Бійці-футболісти хочуть приєднатися до Федерації футболу України 

Федерація футболу учасників АТО хоче вступити до Федерації футболу України. Про це під час брифінгу в Укрінформі заявив голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" Руслан Руденко. 

«Учасники АТО зверталися до Федерації футболу України для того, щоб привести в правове поле Всеукраїнську лігу з футболу учасників АТО, що дасть можливість отримати законну підставу для отримання допомоги на розвиток цього формату футболу», - заявив Руденко. 

За його словами, історія футболу бійців АТО розпочалася 10 вересня 2015 року, коли відбувся перший матч між гравцями батальйону Кульчицького і 12 батальйону ЗСУ. 

«І з того часу ми започаткували «Кубок України з футболу учасників АТО». У 2016 році у Всеукраїнській лізі з футболу учасників АТО прийняли близько 40 команд, серед яких були представники ЗСУ, Національної гвардії та інші підрозділи», - казав він. 

Руденко наголосив, що учасники цього турніру просто прагнуть за рахунок футболу проводити психологічну та фізкультурно-оздоровчу реабілітацію для бійців АТО. 

Він зазначив, що між Федерацією футболу Україні і Федерацією футболу бійців АТО стався невеликий конфлікт, але висловив сподівання, що у Федерації і Міністерстві молоді та спорту звернуть увагу на проблеми бійців АТО і підтримають прагнення військових. 

В свою чергу, голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко зазначив, що організація, очільником якої він є, з радістю підтримає таку ініціативу бійців. Адже саме такі заходи допомагають військовим повернутися до мирного життя. 

«Треба робити так, щоб участь в цьому турнірі брали всі бажаючі. Чим більше учасників війни будуть брати участь в таких іграх, тим краще, бо вони швидше повернуться до цивільного життя», - сказав Дерев'янко. 

Водночас він висловив сподівання, що незабаром держава зможе фінансувати такі ініціативи учасників бойових дій у повній мірі.  

«Сподіваємось, що скоро зміниться принцип фінансування ветеранських об'єднань. І будуть вже виділятися кошти на загальнодержавному конкурсі. Коли ваша організація вийде на цей конкурс, ви матиме шанси отримати гарні кошти на розвиток», - сказав голова Держслужби. 

Учасники круглого столу презентували кубок, який повинен стати нагородою у "Відкритому чемпіонаті з футболу Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО". 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-