Хто може стати працівником Нацагентства з арештованих активів

Хто може стати працівником Нацагентства з арештованих активів

Укрінформ
14 березня о 10.00 відбулась прес-конференція на тему:  “Початок відбору персоналу Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, і робота з відомствами Європейського Союзу”. 

Учасники:  Антон Янчук - Голова Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; Кястутіс Ланчінскас - Голова Консультативної місії ЄС в Україні; Ека Ткешелашвілі - Голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

Підсумкові матеріали:

Нацагентство з повернення активів розпочало відбір персоналу

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, оголосило конкурс на заміщення перших вакантних посад у відомстві: від провідних спеціалістів до начальників відділів.

Про це голова Нацагентства Антон Янчук повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

"Сьогодні, 14 березня, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів оголошує конкурс на заміщення вакантних  посад державної служби категорії Б і В центрального апарату Нацагентства», - сказав Янчук.

За його словами, загалом конкурс буде оголошено на 16 вакантних посад. Це буде перша хвиля конкурсного відбору у фахові підрозділи, які саме й будуть займатися пошуком цих активів.

"Звичайно, ми зацікавлені у доборі у першу чергу якісних фахівців, але з огляду на те, що агентство виконуватиме досить нову для українського правоохоронного поля функцію, то як таких готових фахівців на 100% для цих напрямків навряд чи можна знайти в Україні. Однак є певний перелік професій та напрямків діяльності, де ми можемо знайти належний кадровий потенціал" - сказав Янчук.

Він також повідомив, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, вже веде активну співпрацю з різними відомствами Європейського Союзу.

Янчук розраховує, що спеціалісти Нацагентства з повернення активів будуть отримувати зарплату на рівні 20 тисяч грн 

Спеціалісти Національного агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, мають отримувати заробітну плату на рівні не меншому за 20 тисяч грн.

Про це голова Нацагентства Антон Янчук повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми хочемо вийти на рівень звичайно з урахуванням можливостей державного бюджету, оплати праці близько 20 тисяч гривень для спеціалістів. Я переконаний в тому, що гідний спеціаліст має отримувати гідну зарплату для того, щоб умотивовано працювати і займатися виключно своєю професійною діяльністю", - сказав Янчук.

Він зазначив, що зарплата формуватиметься із декількох складових, передбачених українським законодавством. Йдеться про оклад, надбавки та премії, передбачені законом про державну службу. Також враховуватиметься те, чи має працівник досвід роботи на державній службі або чи є якісь інші професійні обставини, які впливають на розмір зарплати.

Голова агентства також зазначив, що у цьому відомстві функції розшуку активів мають запрацювати вже у 2017 році.

"Можливо це вдасться не на 100%, але вони мають стати такими, щоб агентство змогло їх реалізовувати", - додав Янчук.

Він також повідомив, що сьогодні це відомство оголосило конкурс на заміщення перших вакантних посад у відомстві: від провідних спеціалістів до начальників відділів.

"Сьогодні, 14 березня, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів оголошує конкурс на заміщення вакантних  посад державної служби категорії Б і В центрального апарату Нацагенства", - сказав Янчук.

За його словами, загалом конкурс буде оголошено на 16 вакантних посад. Це буде перша хвиля конкурсного відбору у фахові підрозділи, які саме й будуть займатися пошуком цих активів.

"Звичайно, ми зацікавлені у доборі у першу чергу якісних фахівців, але з огляду на те що агентство виконуватиме досить нову для українського правоохоронного поля функцію, то як таких готових фахівців на 100% для цих напрямків навряд чи можна знайти в Україні. Однак є певний перелік професій та напрямків діяльності, де ми можемо знайти належний кадровий потенціал", - сказав Янчук.

Він також повідомив про те, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочині вже веде активну співпрацю з різними відомствами Європейського Союзу.

Організації з ЄС допомагатимуть Нацагентству з повернення активів відібрати персонал та розпочати свою роботу

Консультативна місія ЄС в Україні та Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні надають підтримку Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), у процесі відбору персоналу та організації роботи загалом.

Про це голова Нацагентства Антон Янчук повідомив на прес-конференції в Укрінформі.

«Звичайно, для ефективного запуску агентства, нам вкрай необхідна ефективна співпраця з відповідними інституціями у Європейському Союзі. Немає жодного сенсу винаходити велосипед, тому найпершим нашим завданням є акумулювати найкращі практики виявлення, розшуку та управління арештованим майном та імплементувати їх у правове поле України. Тому агентство розпочало активну співпрацю з проектами ЄС практично з усіх напрямків діяльності», - сказав Янчук.

За його словами, за допомогою експертів Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) була розроблена організаційна структура Нацагентства. Крім того, ця організація надала підтримку у налагоджені співпраці агентства з аналогічними 28 установами країн-членів Євросоюзу. Завдяки співрапраці з організаціями ЄС, фахівці АРМА зможуть відвідати установи з повернення активів країн-членів  Євросоюзу.  Окрім навчальних візитів, КМЄС також проведе спеціалізовані тренінги і надасть необхідні стратегічні консультації для працівників Нацагенства.

«Для того, щоб успішно боротися із корупцією та організованою злочинністю, треба говорити про те, як знайти ці кошти, нелегально зароблені активи, рахунки та власність, і повернути у країну. Для цього Консультативна місія ЄС спільно із усіма європейськими партнерами буде допомагати вашій новій інституції, яка зараз утворюється, якомога швидше стати на ноги. Ми будемо допомагати в усіх можливих сферах», - сказав голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас.

Як наголосила голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Ека Ткешелашвілі, EUACI зі свого боку також надаватиме допомогу українському Нацагентству в питаннях управління персоналом і підтримки ІТ-процесів. Вона також сприятиме сталому розвитку нової інституції через співпрацю з окремими організаціями країн-членів ЄС, а також розвиток партнерських відносин з організаціями, що працюють у сфері розшуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом. «Цей орган, про який ми сьогодні говоримо — АРМА, буде дуже ключовим елементом усього ланцюжка інститутів, які в Україні вже утворені для боротьби із корупцією», - сказала Ткешелашвілі.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - інноваційний за своїм функціоналом державний орган, аналогів якому в Україні немає. За штатним розписом в АРМА мають працювати 130 людей. До кінця поточного року планується провести кілька хвиль конкурсних відборів - у березні, червні та вересні, у результаті яких до команди агентства приєднаються понад 80 фахівців.

Відео з прес-конференції:

Англійську версію дивіться тут

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-