Унікальні методики сучасної нейрохірургії для порятунку життя. Досвід Ізраїлю

Унікальні методики сучасної нейрохірургії для порятунку життя. Досвід Ізраїлю

Укрінформ
16 лютого о 14:00 відбулася прес-конференція присвячена Міжнародному семінару "Унікальні нейрохірургічні методики збереження життєво-важливих функцій при операціях мозку". (Зала 1)

Організатор: Україно-ізраїльський Інститут стратегічних досліджень ім.Голди Меір.

Учасники: Альберт Фельдман - директор українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр (модератор); Цві Рам - професор,  нейрохірург (Ізраїль); Роман Гольдман - керівник відділу з прийому іноземних пацієнтів Першого медичного центру Тель-Авіва; Григорій Фрідман - керівник представництва Першого медичного центру Тель-Авіва в Україні; Дмитро Розенфельд - експерт.

Обговорювалися питання:

1.Складання функціональної карти мозку прямо під час операції. 

2. Інноваційні операції в стані неспання, зі збереженням когнітивного стану пацієнтів. 

3. Ендоскопічні трансназальні операції з приводу аденом гіпофіза і менінгіом основи черепа.

Довідково. Професор Цві Рам - один з провідних нейрохірургів у світі, який проводить складні мініінвазивні нейрохірургічні операції з видалення пухлин головного мозку, складні операції при різних травмах головного мозку. Професор Рам очолює відділення нейрохірургії госпіталю Іхілов.

Підсумкові матеріали:

Ізраїль продовжує розвивати співробітництво з Україною у сфері медицини 

Ізраїльський нейрохірург Цві Рам прочитає для українських медиків лекції про сучасні методи проведення нейрохірургічних операцій.

Про це 16 лютого на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор українсько-ізраїльського Інститут Голди Меїр Альберт Фельдман, повідомляє кореспондент агентства.

"З Львівською міською адміністрацією буде підписано угоду про те, що у Львові проходитимуть семінари, і студенти львівських медвузів і лікарі Львова обмінюватимуться досвідом з ізраїльськими фахівцями. Першою акцією буде приїзд професора Цві Рама і його лекція у Львові", - сказав Фельдман.

Зустріч у Львові з медиками західних областей України запланована на 17 лютого. Фельдман наголосив, що лекції і семінар ізраїльських фахівців проводяться безкоштовно.

Також 16 лютого відбулася зустріч професора Цві Рама з київськими медиками в приміщенні Київської міської державної адміністрації, а також семінар в Інституті нейрохірургії ім. Ромоданова із співробітниками установи і членами Асоціації нейрохірургів Київської області.

Як повідомив професор Цві Рам, сьогоднішня зустріч з київськими медиками була присвячена  інноваціям в галузі нейрохірургії.

"Одна з них - операція по видаленню пухлини головного мозку, яка включає методи збереження усіх важливих складових в моториці, в неврологічних аспектах, в яких бувають ускладнення після операції. Другий метод дуже цікавий і поширений в Ізраїлі - малоінвазивні операції, які не вимагають трепанації черепа, коли новоутворення(у головному мозку - ред.) можна видалити через ніс", - сказав Цві Рам.

За його словами, Ізраїль за світовою статистикою досягнув кращих результатів у сфері досліджень і розробок в галузі нейрохірургії, і ізраїльські фахівці готові поділитися своїми знаннями з українськими колегами.

"Глобальний світ, світ інтернету дає сьогодні можливість передати методики, які є в Ізраїлі, онлайн. У області офлайн ми готові приймати нейрохірургів і інших фахівців в нашій лікарні в Ізраїлі і передавати шляхом практики досвід і підходи, які у нас є", - сказав професор Цві Рам.

Як повідомив на прес-конференції співробітник Першого медичного центру Тель-Авіва Роман Гольдман, півроку тому меморандум про співпрацю було підписано з київською адміністрацією.

"Півроку тому було підписано меморандум з мерією Києва, в якому лікарня Іхілов узяла зобов'язання приїжджати щомісячно і підвищувати рівень знань українських фахівців. Це третій захід, перший було присвячено ранній діагностиці раку, другий - кардіореанімації", - сказав Гольдман.

Крім того, 15 лютого в Харкові представники посольства Ізраїлю в Україні підписали з Харківською медичною академією угоду про відкриття у Харкові спільного українсько-ізраїльського реабілітаційного центру. 

Професор Цві Рам очолює відділення нейрохірургії госпіталю Іхілов(Ізраїль). Є одним з провідних нейрохірургів у світі, який проводить малоінвазивні нейрохірургічні операції по видаленню пухлин головного мозку, складні операції при різних травмах головного мозку.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-