Пакт заради молоді-2020

Пакт заради молоді-2020

Укрінформ
15 лютого о 14:00 відбулася прес-конференція, присвячена результатам першого року ініціативи "Пакт заради молоді-2020". (Зала 2)

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Учасники: Олександр Ярема - заступник Міністра молоді та спорту України; Марина Саприкіна - голова правління Центру "Розвиток КСВ"; Павло Замостян - заступник представника ФНООН в Україні; Ірина Бєляєва - директор департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту; Сергій Кравченко, заступник Голови Державної служби зайнятості.

На заході були оприлюднені основні результати Пакту у 2016 році: взаємодія компаній із молоддю та освітнім сектором, ключові події та досягнення за минулий рік, а також плани розвитку ініціативи у 2017 році.  Представники бізнесу розкажуть про власні успіхи та труднощі у реалізації цілей Пакту.

Довідково. Український Пакт заради молоді-2020  вперше було підписано 17 березня 2016 року з метою об’єднати зусилля компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей. Ініціатива здійснюється за підтримки Міністерства молоді та спорту України і реалізується в рамках Європейського Пакту заради молоді. Українська ініціатива одна з найактивніших у Європі і на сьогодні вже об’єднала  32 організації в Україні, які зобов’язались сприяти створенню мінімум 100 партнерств між бізнесом та освітнім сектором та спільно забезпечити 10 000 місць для стажування та першої роботи молоді.

Організації, що підписали пакт: Нестле в Україні, Байєр в Україні, Метлайф, Сингента, Укртелеком, ДТЕК, EY, КПМГ, Київстар, Кока-Кола, 1+1 медіа, Небесна криниця, Delta M Group, Kreston GCG, Укрсиббанк, Ашан, ЛеруаМерлен, GMS, ЮФ EternaLaw, lifecell, KEEPSOLID, Кредобанк, Ензим, Львівської філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція», Прикарпаттяобленерго, ТОВ АГРАНАФРУТ, ТОВ Інженерно-технічна компанія "Автоматик груп", Філія Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк», ТОВ "МАЙНДКЕЙ", UNFPA, Державна служба зайнятості.

Підсумкові матеріали:

Пакт заради молоді-2020 допоміг створити понад 5,5 тисяч місць для стажування та першої роботи 

Завдяки Пакту заради молоді-2020 торік вдалося забезпечити більше 5 500 місць для стажування та першої роботи молоді й створити понад сто партнерств між бізнесом та освітнім сектором.  

Про це у ході прес-конференції, присвяченій результатам першого року ініціативи "Пакт заради молоді-2020" в Укрінформі повідомив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

"Ми щороку, крім того, що працюємо з громадськими молодіжними організаціями, працюємо з різними молодіжними ініціативами. У нас щорічно проводиться соціологічне опитування стосовно тих питань і потреб, які є в української молоді. На сьогоднішній день питання ефективної зайнятості є завжди в трійці лідерів. Понад 44% молодих людей сказали, що для них питання роботи є надзвичайно важливим. Для України важливо, щоб українська молодь реалізовувала себе в Україні. Якраз Пакт є хорошим інструментом і можливістю звернути увагу бізнесу, держави і громадськості на те, що не тільки питання освіти важливе, але й основний акцент робиться на питанні створення ефективних робочих місць", - зазначив Ярема.

Зокрема, як зауважив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, протягом 2016 року на обліку у Центрі перебувало 518 тисяч молоді. "Якщо взяти всього кількість людей, які користувалися послугами Державної служби зайнятості - 1,3 млн. Ми сьогодні маємо запропонувати такі робочі місця, щоб кожна молода особа залишалася працювати саме в Україні", - сказав він.

Разом з тим, голова правління Центру "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності" Марина Саприкіна підкреслила, що Пакт є прикладом державно-приватного партнерства. "32 організації підписали Пакт з різних міст - це Київ, Суми, Львів, Івано-Франківськ, Вінниця, Одеса. Ми будемо намагатися зробити це коло ширшим і тому у нас будуть регіональні форуми. Компанії підписують Пакт, тому що хочуть зробити внесок у розвиток майбутньго країни, є компанії, які бажають залучити більше талановитих молодих спеціалістів", - розповіла вона.

За її словами, тільки за минулий рік налагоджено 106 партнерств між бізнесом та освітнім сектором. "У нас також була ціль забезпечити 10 тисяч місць для стажування та першої роботи молоді, план на 2016 рік був 2500, але ми на 220% перевиконали його", - зауважила Саприкіна.

Вона наголосила, що протягом 2016 року в рамках Пакту відбулися щомісячні зустрічі компаній з метою обговорення помилок у роботі з молоддю; здійснено дослідження "Навички для українського бізнесу 2030"; організовано конкурс на краще партнерство компанії і університету. 

Разом з тим, в планах на 2017 рік вона назвала залучення нових компаній, створення як мінімум 25 партнерств і 2500 місць для стажування та першої роботи, створення Національного плану дій - програми спільних дій органів державної влади щодо працевлаштування молоді, розробка гайду для компаній з працевлаштування молоді. 

Український Пакт заради молоді-2020 було підписано 17 березня 2016 року з метою об’єднати зусилля компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей. Ініціатива здійснюється за підтримки Міністерства молоді та спорту України і реалізується в рамках Європейського Пакту заради молоді. Українська ініціатива одна з найактивніших у Європі і на сьогодні вже об’єднала  32 організації в Україні, які зобов’язалися сприяти створенню мінімум 100 партнерств між бізнесом та освітнім сектором і спільно забезпечити 10 000 місць для стажування та першої роботи молоді.

Організації, що підписали пакт: Нестле в Україні, Байєр в Україні, Метлайф, Сингента, Укртелеком, ДТЕК, EY, КПМГ, Київстар, Кока-Кола, 1+1 медіа, Небесна криниця, Delta M Group, Kreston GCG, Укрсиббанк, Ашан, ЛеруаМерлен, GMS, ЮФ EternaLaw, lifecell, KEEPSOLID, Кредобанк, Ензим, Львівської філія НТКУ «Львівська регіональна дирекція», Прикарпаттяобленерго, ТОВ АГРАНАФРУТ, ТОВ Інженерно-технічна компанія "Автоматик груп", Філія Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк», ТОВ "МАЙНДКЕЙ", UNFPA, Державна служба зайнятості.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-