Чому воїни АТО не отримують заслужені нагороди?

Чому воїни АТО не отримують заслужені нагороди?

Укрінформ
31 січня о 10.30 відбувся брифінг на тему: "Чому воїни АТО не отримують заслужені нагороди? Хто винен? Що робити щоб нагорода завжди знаходила ГЕРОЯ?". (Зала 2) 

Організатор: Всеукраїнська громадська організація "Країна".

Учасники: Ігор Мазепа  - голова координаційної ради МГО «Родина Мазеп», член Комісії державних нагород та геральдики; Олександр Сопов - голова ВГО"Країна", автор 10 знаків державних нагород України та більше 200 відомчих заохочувальних відзнак, системи Знаків народної пошани України, Заслужений працівник промисловості.

Коротко. На брифінгу проаналізовано незадовільний стан нагородної політики Держави під час проведення бойових дій та запропоновано ефективні рішення проблеми. Цифри, факти, приклади.

Підсумкові матеріали:

Активісти пропонують передати на розсуд бойових командирів нагородження бійців АТО

Голова Всеукраїнської громадської організації "Країна" Олександр Сопов запропонував передати на розсуд бойових командирів нагородження бійців АТО. 

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Для того, щоб вирішити проблему невчасного нагородження бійців заслуженими нагородами, ми пропонуємо передати це питання на розсуд командира військової частини, яка знаходиться в зоні бойових дій, оскільки саме він точно знає, хто заслуговує на нагороду», - сказав Сопов. 

Він також наголосив на важливості зробити доступним повний реєстр нагород військових, щоб унеможливити спекуляції та відзначення медалями та орденами людей, які не мають ніякого відношення до бойових дій. 

Сопов зазначив, що в оборонному відомстві України досі діє Указ Януковича № 365, який встановлює квоти на нагородження військовослужбовців, тому Всеукраїнська громадська організація "Країна" пропонує внести зміни до цього Указу, щоб кожна нагорода знайшла свого героя. 

Голова ВГО "Країна" розповів, що наразі у  Державному управлінні справами є близько 125 тис. медалей «Захиснику Вітчизни», близько 20 тисяч орденів «За мужність» та 3 тисячі орденів «Богдана Хмельницького», якими можна було б відзначити українських героїв. А за час АТО в Міноборони затверджені 4 нові нагороди: медаль «Учасник АТО», до якої не надають посвідчення, медаль «Захиснику України», пам'ятний знак «За воїнську доблесть», пам'ятний знак «Захиснику України». В кінці 2015 року в оборонному відомстві було засновано ще три нагороди, але не бойові, додав Сопов. 

В свою чергу голова координаційної ради МГО «Родина Мазеп», член Комісії державних нагород та геральдики Ігор Мазепа наголосив, що важлива ще сама атмосфера вручення нагороди. Адже бійці дуже цінують, коли їм вручають відзнаки саме на передових, небезпечних позиціях, а не в освітлених залах. 

«Важливо не тільки нікого не забути, але і важливо ще те, як відбувається сама нагорода. Люди повинні відчувати ту повагу, яку вони заслужили своїм героїчним вчинком», - сказав Мазепа. 

Також він розповів, що часто бійці не отримують нагороди через бюрократичні перепони: «Дуже часто бійці не отримують свої нагороди, бо просто не правильно готуються нагородні документи. На жаль, саме через оформлення документів справжні герої не отримують свої медалі».

Мазепа зазначив, що волонтери взяли на себе  відповідальність за нагороди бійців, оскільки це також важлива складова інформаційної війни. 

«Ми розуміємо, що саме нагородження - це ще одна складова інформаційної війни. Тому громадські організації беруть на себе відповідальність допомагати  у цьому державі», - сказав Мазепа.  

Активісти ще раз підкреслили на важливості нагородження учасників бойових дій вчасно, адже це важлива підтримка для захисників України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-