Мін’юст залучає до роботи антирейдерської комісії представників бізнесу

Мін’юст залучає до роботи антирейдерської комісії представників бізнесу

Укрінформ
27 січня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Мін’юст залучає до роботи антирейдерської комісії представників бізнесу". (Зала 1)

Учасники: Павло Мороз - заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації; Тетяна Прокопчук - віце-президент з питань стратегічного розвитку Американської торговельної палати; Віталій Бурдак - представник Європейської бізнес асоціації, керівник практики корпоративного права Legal Group; Сергій Варланов - співголова правового комітету Американської торгівельної палати.

Підсумкові матеріали:

Мін'юст з 1 лютого залучить представників бізнесу  до роботи антирейдерської комісії

Міністерство юстиції України з 1 лютого залучить представників бізнесу до роботи Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Про це на прес-конференції в Укрінформі  повідомив секретар Комісії, директор Департаменту державної реєстрації та нотаріату Віталій Гайдук.

"З 1 лютого у роботі Комісії на постійній основі будуть брати участь представники Американської торговельної палати, Європейської бізнес-асоціації і представник Ради бізнес-омбудсмена. Це один з кроків на шляху до відкритої прозорої роботи комісії як органу Мін'юсту, що розглядає скарги на рішення державних реєстраторів. Це крок у напрямку протидії рейдерським захопленням, які мають місце у нашій державі, і в світі", - сказав він.

Гайдук зауважив, що Мін'юст намагається активно протидіяти проблемі рейдерських захоплень і в цьому питанні вже досягнутий значний прогрес.

"Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації працює вже рік. Інститут покликаний розглядати скарги на незаконні реєстраційні дії... Серйозне рейдерське захоплення не відбувається без участі держреєстраторів. У 2016 році до Мін'юсту подано понад 1 тисячу скарг по компетенції комісії, а загалом з урахуванням звернень та скарг, які ми перенаправляли до головних територіальних управлінь - майже три тисячі скарг", - сказав Гайдук.

Секретар Комісії додав, що за січень 2017 року отримано лише 50 скарг на відповідні реєстраційні дії.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-