На сторожі життя та традиційних сімейних цінностей

На сторожі життя та традиційних сімейних цінностей

Укрінформ
15 грудня о 14.00 відбувся "круглий стіл" на тему: "На сторожі життя та традиційних сімейних цінностей". (Зала 2)

Організатор:  Департамент зовнішніх зв’язків в Україні Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви за ініціативою мирян. 

Мета заходу -  доведення до широкого кола громадськості та органів державного управління і влади позиції віруючих щодо актуальних питань конституційного процесу в Україні, зокрема, в сферах захисту життя та традиційних сімейних цінностей.

Були запрошені: Михайло Паночко -  Головуючий у ВРЦіРО, старший єпископ ВСЦХВЄП (ЦХВЄУ);   о. Олекса Петрів - митрофорний протоієрей, кандидат юридичних наук, керівник Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ в Україні; Петро Гусак -  кандидат філософських наук, голова львівського руху "За життя!";  Геня Самборська - голова ВУБФ «За гідність людини»; Адріан Буковинський - доктор флософських наук, голова благодійного фонду «Сім'я»; Владислав Сила - Альянс «Україна за сім'ю»; Петро Стецюк - Суддя Конституційного Суду України у відставці; Віктор Шишкін - Суддя Конституційного Суду України у відставці; Марина Медведєва - доктор юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка;  Людмила Гридковець - кандидат психологічних наук, сімейний психолог; Михайло Канафоцький - Координатор ініціативної групи віруючих.

Підсумкові матеріали:

Активісти занепокоєні змінами до законодавства стосовно традиційних сімейних цінностей

Активісти виступають проти низки змін до законодавства України у сферах захисту життя та традиційних сімейних цінностей. 

Про це сказав голова благодійного фонду "Сім'я" доктор філософії Адріано Буковинський під час круглого столу в Укрінформі.   

"На сім'ю відбувається дуже системний структурований наступ, на знищення сім'ї як інституції, це навіть не тільки в масштабах України, але й у глобальних масштабах. 

Зокрема, в Україні існує низка законодавчих ініціатив, що несуть загрозу інституції сім'ї як союзу між чоловіком і жінкою. Найперше, це стосується позиції конституційної комісії змінити ст. 51 Конституції України, замінити слова "чоловіка і жінки". Це надзвичайно небезпечні зміни. Якщо допустити, що вони будуть прийняті, то треба буде проводити референдум", - сказав Буковинський. 

Він також додав, що план дій Кабінету міністрів з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року також містить ризики для сімейних цінностей. 

"Наступна законодавча ініціатива це є Урядовий план дій на сайті Кабміну - план дій з реалізації національної стратегії в сфері прав людини на період до 2020 року, відповідне розпорядження Кабінету міністрів ще від 3 листопада 2015 року. Згідно з цим документом передбачені ініціативи легалізації одностатевих партнерств, проведення маршів рівності, гей-парадів за кошти платників податків. Відповідне одностатеве, трансгендерне усиновлення дітей, підвищення кваліфікації в освітніх закладах щодо викладання з ЛГБТ-тематики. Також зміни в трудовий кодекс щодо дискримінації за сексуальною орієнтацією", - додав Буковинський.  

Активіст зауважив, що громадські зібрання під Верховною Радою в день голосування закону з ризиками ефективно впливають на діяльність депутатів. 

"Всеукраїнська Рада церков 1 червня цього року організувала ходу "Марш за життя", за підтримку сімейних цінностей. Є пропозиції, в дні голосування, коли Верховна Рада приймає дуже важливі рішення, виходити і збиратися під стінами Верховної Ради", - зауважив Буковинський.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-