Моніторинг громадської думки населення України: фінальний вимір 2016 року

Моніторинг громадської думки населення України: фінальний вимір 2016 року

Укрінформ
13 грудня о 14.00 відбулася презентація результатів дослідження  «Ваша думка: грудень 2016 року».  Моніторинг громадської думки населення України: фінальний вимір 2016 року. (Зала 1)

Учасники: Дмитро Дмитрук - директор Центру «Соціальний моніторинг»; Юрій Лісничий -     директор Інституту аналізу та прогнозування; Михайло Пересунько - виконавчий директор Київського прес-клубу.

Динаміка електоральних орієнтацій населення України: 

- Сприйняття  ідеї дострокових виборів  Верховної Ради та Президента України

- Рейтинг кандидатів на посаду Президента України

- Рейтинг політичних партій 

- Динаміка рівня довіри до політиків та  державних посадовців  

- Протести  та оцінки результатів Революції Гідності

- Рівень довіри до НАТО та ЕС, динаміка підтримки вступу

 - Очікування та думки населення щодо:

- Підвищення мінімальної зарплатні 

- Обрання нового Президента США  

Довідково. За результатами четвертої хвилі моніторингового опитування населення України, що проводиться Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інститутом аналізу та прогнозування та Київським прес-клубом.

Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за виключенням тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.

Підсумкові матеріали:

Бажаючих переобрати Президента в Україні за півроку поменшало на 10% - моніторинг

Кількість українців, які б хотіли дострокового переобрання Президента в країні, за останні півроку зменшилася на 10 відсотків.

Про такі результати моніторингу у вівторок на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

«Щодо дострокових виборів Президента в Україні, то, за даними опитування, ми бачимо, що кількість респондентів, які відповіли «так», становить 45 відсотків,  при тому, що противників цього так само 45 відсотків. Але, якщо брати ці дані у порівнянні з попередніми нашими опитуваннями за останні півроку, то можна спостерігати тенденцію до зменшення бажаючих переобрати Президента в Україні достроково на 10%», - сказав Лісничий.

Так, за даними цього моніторингу, у липні нинышнього року було 55 % українців - прихильників проведення дострокових президентських виборів і 35 % - противників цієї ідеї. 

Порівняно з даними цього моніторингу за грудень  - 45 % тих, хто обрав варіант «за» і 45 %  тих, хто обрав варіант «проти», - спостерігається зменшення прихильників ідеї переобрання Президента України достроково на 10 відсотків.

Це четверте моніторингове опитування населення України, що проводиться Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інститутом аналізу та прогнозування та Київським прес-клубом. Подібні опитування ці організації проводять спільно впродовж останніх півроку.

Дане опитування було проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та АР Криму). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.

Понад 70 відсотків українців схвально ставляться до збільшення мінімальної зарплати - опитування

До останнього збільшення мінімальної заробітної плати до розміру 3200 грн позитивно ставляться понад 70 відсотків українців.

Про такі результати моніторингу у вівторок на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор Центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук.

«Опитування ми також провели і щодо останнього збільшення мінімальної зарплати до розміру 3200 грн. Ми бачимо, що більшість населення все ж таки схвально ставиться до такого кроку уряду - 72,4% населення України, не підтримують це рішення - 14,8%, вагаються з відповіддю - 12,8%», - сказав Дмитрук.

Опитування було проведено з 28 листопада по 5 грудня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та АР Криму). Всього опитано 2052 респонденти.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-