Нові правила фінансування ветеранських громадських об'єднань

Нові правила фінансування ветеранських громадських об'єднань

Укрінформ
12 грудня о 14.00 засідання “круглого столу” на тему: “Про зміни до  фінансування ветеранських громадських об'єднань”. (Зала 2)

Учасники: Олександра Тарасова, керівник Управління у справах ветеранів та учасників АТО Міністерства соціальної політики; Леся Василенко, голова ГО “Юридична Сотня”; Віктор Палій, голова Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів "Всеукраїнський союз”; Анатолій Карацюба, заступник голови МГО “Спілка генералів органів внутрішніх справ України"; Сергій Тріскач, голова ГО "Українська асоціація інвалідів АТО"; Сергій Козаченко, Українська спілка ветеранів Афганістану; представник  “Спілки ветеранів АТО Голосіївського району”; Микола Зайцев, “Спілка ветеранів АТО Солом'янського району м. Києва"; Кирило Сергєєв, голова ГО “Товариства ветеранів АТО”.

Підсумкові матеріали:

Фінансування громадських організацій ветеранів та учасників АТО має бути більш прозорим - Мінсоцполітики

Фінансування громадських організацій ветеранів та учасників АТО має бути більш прозорим, щоб зменшити корупційні ризики. 

Про це сказала  керівник Управління у справах ветеранів та учасників АТО Міністерства соціальної політики Олександра Тарасова під час круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"До цього часу фінансування громадських організацій відбувалося за дуже непрозорою схемою. Фактично це відбувалося рішенням засідання багатьох організацій, на якому приймалась якась оптимальна сума, яку можна поділити. Це не прозора система, де є високий корупційний ризик, де ніяких підстав для виділення тієї чи іншої суми немає. Звітність по цих сумах теж не завжди буває "чистою", - сказала Тарасова. 

Вона також додала, що враховуючи те, що в Україні через воєнні дії збільшилася кількість ветеранів, потрібно зменшити навантаження на економіку та розробити більш прозору систему фінансування.  

"Зараз ми маємо майже 30 тис. учасників бойових дій, учасників АТО, і 4, 5 тис. отримали статус інвалідів війни, а також більше ніж 6 тис. осіб отримали статус членів сімей загиблих. З цього приводу виникло питання, що держава потребує дійсно прозорої системи", - сказала Тарасова, додавши, що потрібні такі зміни, при яких би фінансувались не установи, а саме ветерани, учасники всіх війн. 

Проте деякі члени ветеранських організацій впевнені, що нові зміни до постанов позбавлять їх фінансування. На їх думку, ветерани похилого віку не в змозі опанувати комп'ютерну систему та боротися за фінансування на спільних засадах з більш молодшими ветеранами.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики ініціювало зміни до постанови Кабінету міністрів ?176 від 7 березня 2012 року та до постанови ?1049 від 12 жовтня 2011 року, якими пропонують змінити принципи і підходи до фінансування ветеранських організацій. Зараз фінансування відбувається таким чином, що мають право подаватися на отримання фінансування організації ветеранів, які проіснували більше 2 років. Фінансування в основному надається на здійснення статутної діяльності, проте про фінансування проектів програм в постановах чітко не вказано.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-