Почуй своє серце

Почуй своє серце

Укрінформ
10 листопада о 13.30 відбулася прес-конференція щодо запуску соціального проекту "Почуй своє серце" за підтримки МВС України. (Зала 1)

Організатор:  ФСТ "Динамо" України.

Учасники: Віктор Корж - перший заступник Голови ФСТ "Динамо"  України; Володимир Дудка - голова "Українського фонду "Здоров’я"; Людмила  Шостак - заступник начальника Управління охорони здоров’я та реабілітації МВС України; Євген Заїка - генеральний директор ТОВ "Фарма Старт", компанії фармацевтичної групи "Асіно"; Андрій Красновид - заступник начальника управління професійного навчання Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України.

.Довідково. Проект здійснюється за підтримки МВС України. Проект передбачає безкоштовне медичне обстеження командою фахових лікарів співробітників Нацполіції України категорії «35+» у п’яти містах України: Вінниця, Харків, Львів, Одеса, Дніпро. 

Підсумкові матеріали:

В Україні запускають соціальний проект медобстеження Нацполіції "Почуй своє серце"

У Києві презентували соціальний проект, який передбачає безкоштовне медичне обстеження командою фахових лікарів співробітників Нацполіції України категорії "35+" у п’яти містах України: Вінниця, Харків, Львів, Одеса та Дніпро.

Про це заявив голова "Українського фонду "Здоров’я" Володимир Дудка на прес-конференції в Укрінформі.

"Радий скористатися нагодою і презентувати проект, який ми щойно розпочали. Суть його полягає у тому, щоб мінімізувати захворюваність і смертність від серцево-судинних захворювань в Україні. Наповнення проекту полягає у тому, що в різних регіонах України, в трудових колективах ми проводимо експрес діагностику ризиків виникнення серцево-судинних захворювань. Ми проводимо визначення рівня глюкози, холестерину, артеріального тиску і на основі цих даних ми даємо пацієнтам рекомендації з приводу того, що їм у тій чи іншій ситуації слід робити", - сказав Дудка.

Так, він поінформував, що смертність від серцево-судинних захворювань в Україні є значно вищою ніж навіть у результаті ДТП. "Смертність від ДТП - це приблизно 5 тис. людей на рік, а смертність від серцево-судинних захворювань - це 400 тис. людей на рік", - додав він.

Перш за все, за словами Дудки, організатори проекту ставлять собі за мету попередити людей про можливі у них порушення здоров’я, а якщо їм про це вже відомо, то стимулювати займатися лікуванням. "Ми провели перший етап у Вінниці і вже стикалися з тим, що цілий ряд людей, яких ми обстежували, вперше дізналися про те, наприклад, що у них підвищений рівень глюкози у крові. Ми ще кожному з пацієнтів даємо пам’ятку, у якій міститься інформація про симптоми інсульту і інфаркту. Вона має розмір кредитної карти і її завжди можна носити з собою", - підкреслив Дудка.

У свою чергу, перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України Віктор Корж розповів, що його організація різними методами намагається вирішити одну проблему - покращення здоров’я української нації. 

"У секторі, яким займається товариство “Динамо” - це сектор дітей, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, але, безумовно, фізична культура і спорт не тільки для дітей, а й для співробітників правоохоронних органів, насамперед працівників Міністерства внутрішніх справ, зокрема, підрозділів поліції. Ми проводимо змагання, допомагаємо в організації фізичної підготовки і це сприяє покращенню здоров’я працівників поліції, які, безумовно, є у групі ризику", - зауважив він.

Корж також запевнив, що одним із дієвих методів боротьби з ознаками появи серцево-суддиних захворювань є звичайно спорт.

"Тому проект направлений на те, аби дійсно сучасними методами довести до відома, профілактувати особовий склад, який зранку до ночі займається боротьбою зі злочинністю", - наголосив перший заступник голови ФСТ "Динамо" України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-