Створення координаційного прес-центру в рамках концепції Стратегії інформаційної реінтеграції ВПО

Створення координаційного прес-центру в рамках концепції Стратегії інформаційної реінтеграції ВПО

Укрінформ
20 вересня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Координаційний прес-центр в рамках концепції Стратегії інформаційної реінтеграції ВПО". (Зала1)

Організатор: Міністерство інформаційної політики України

Учасники: Еміне Джапарова, Перший заступник міністра інформаційної політики України; Іветта Делікатна, радник Міністра з питань впровадження програми  "Відкрита влада"; Руслан Федоров, керівник офісу ПРООН в Краматорську.

Обговорювалися питання:

1. Створення, розробка та запуск сайту координаційного прес-центру.

2. Інтеграція з діючими соціальними мережами та гарячими лініями.

3. Фінансування та подальша підтримка проекту.

4. Створення контент-команди та пошук контент-менеджера.

Підсумкові матеріали:

Мінінформполітики презентувало концепцію Стратегії інформаційної реінтеграції ВПО

Міністерство інформаційної політики України спільно з експертами ПРООН розробило концепцію Стратегії інформаційної реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Координаційний прес-центр в рамках концепції Стратегії інформаційної реінтеграції ВПО" повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Стратегія складається з кількох комунікаційних задач, бо сьогодні переселенці є під тиском певної дискримінації, вони сьогодні є інформаційними жертвами багатьох матеріалів, які готуються в цьому напрямку. І ця Стратегія описує, які комунікаційні задачі можуть бути і як подолати стереотипи. Однією із задач згідно з цим документом є подолання негативного стереотипу. Друга задача - стимулювання і мотивація місцевих громад приймати внутрішньо переміщених осіб, не сприймати їх як проблему. Третя задача стосується самих переселенців. Багато з них знаходяться у важкому емоційному стані, і тому одна із задач мотивує переселенців не чекати, а рухатися далі і шукати можливості для себе", - сказала Джапарова.

За її словами, у рамках реалізації Стратегії планується створення єдиного інформаційного ресурсу, який покликаний зібрати необхідну інформацію про переселенців, а також виступати комунікаційною платформою між ВПО і державою.

"Це веб-сайт, який буде візуально комфортний для читання, який складатиметься із запитань і відповідей, які виникають у переселенців. Ця інформація має бути від держави. Мета цього порталу зібрати всю цю інформацію на один інформаційний ресурс і забезпечити ним переселенців", - зазначила урядовець.

Водночас Джапарова зауважила, що наразі тривають переговорили із донорами щодо створення такої платформи.

"Наразі ми в переговорному процесі, поки не відомо під егідою якого міністерства цей сайт буде створено. У нас є потенційні донори, які готові вкластися в запуск сайту і невеличку контент команду, бо наскільки я розумію, цей процес збору інформацію від державних структур тривалий і непростий. Сайт складатиметься з інформації зручної для сприйняття, він стане не просто платформою, де буде зібрана вся інформація. Ми вважаємо, що сьогодні важливо робити комунікаційну платформу, яка повинна мати зворотній зв’язок, для того, щоб чути той бік проблеми, як живуть переселенці та що їм потрібно", - розповіла вона.

Джапарова наголосила, що "для того, щоб інтегрувати будь який документ у роботу Міністерства, він має бути затверджений Кабінетом міністрів, розроблятиметься план дій із покроковим алгоритмом реалізації".

Як зазначила радник міністра з питань впровадження програми  "Відкрита влада" Іветта Делікатна, ВПО не завжди мають позитивне ставлення до виділення їх як окремої категорії.

"Дуже багато переселенців не приймають термін ВПО і не хочуть, щоб їх відділяли від інших громадян України, тому в рамках Стратегії ми запропонували активно не використовувати  цей термін в комунікації. Друга рекомендація - мінімізувати негатив довкола теми конфліктів, війни. Задача комунікаційних кампаній відображати не тільки проблеми самих ВПО, але й проблеми тих громад, які їх приймають", - сказала Делікатна.

Вона додала, що "одним із наступних кроків в рамках реалізації цієї Стратегії є спільна зустріч всіх міжнародних організацій, громадських організацій і ознайомлення їх з цією Стратегію".

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-