Внесок національних спільнот у розвиток української держави

Внесок національних спільнот у розвиток української держави

Укрінформ
22 серпня о 14.00 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “25 років незалежності: роль та досягнення національних спільнот України”. (Зала 2)

Організатор: ГО “Рада національних спільнот України” спільно з ГО “Асамблея Національностей України”.

Учасники:  Валерій Пацкан, народний депутат України, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;  Ашот Аванесян, голова Ради національних спільнот України, президент Національного конгресу вірмен України;  Ровшан Тагієв, голова Асамблеї Національностей України;  Петро Григоріченко, президент Конгресу ромів України;  Антон Кіссе, президент Асоціації болгарських національно-культурних товариств та організацій України;  Інеш Кдирова, голова Національного казахського культурного центру “Арман”,  віце-президент Міжнародного благодійного фонду “Сприяння культурному розвитку”;  Емір Валеєв, голова Правління Всеукраїнської асамблеї татар та ін.

Підсумкові матеріали:

Комітет ВР з питань прав людини готовий до співпраці з національними громадами України - Пацкан

Народний депутат України, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан привітав керівників національних громад України з 25-ю річницею незалежності України.

Про це із засідання круглого столу в Укрінформі на тему "25 років незалежності: роль і досягнення національних громад України" повідомляє кореспондент агентства.

"Я радий вітати всіх з 25-ю річницею незалежності України. Чверть століття - це вік, коли людина набуває першого досвіду у житті й вже готова приймати відповідальні рішення і бути зрілою", - сказав Пацкан.

За його словами, "в Україні проживають представники близько 132 національностей, які поважають культуру одне одного".

"Я б дуже не хотів, щоб у міжнаціональні відносини вносилися розбрати, щоб знову, як у 90-х роках, між людьми виникали непорозуміння. Я вірю, що Україна житиме єдиною мирною сім'єю, що вона  залишиться унітарною державою, а українці - толерантною нацією й усім національним співтовариствам буде тут коммфортно", - підкреслив Пацкан.

Він зазначив, що Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин готовий до співпраці з національними громадами України з метою поліпшення міжнаціональних відносин.

"Я не боюся це говорити публічно, не боюся брати на себе відповідальність, готовий сісти з вами за один круглий стіл і готовий відпрацьовувати з вами такі норми, які б не піднімали статус однієї національності над іншою, щоб було взаєморозуміння й однакова повага до всіх релігій і культур, щоб була повага до людей, які хочуть подальшого розвитку нашої держави", - зазначив народний депутат.

За його словами, "заради держави, в якій ми живемо, ми маємо навчитися чути й поважати одне одного. Тоді ми зможемо і перемогти ворога, і стати сильною державою, якою зможе гордитися увесь український народ".

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-