Природа не терпить неточностей і не прощає помилок

Природа не терпить неточностей і не прощає помилок

Укрінформ
28 липня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Вивезення та захоронення побутових відходів у Києві: виклики та перспективи" за участю голови правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрія Грущинського. (Зала 2)

Організатор: ПрАТ "Київспецтранс".

Підсумкові матеріали:

За переробку твердих побутових відходів треба ввести плату - голова правління "Київспецтранс"

Голова правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський вважає, що для збереження довкілля необхідно змінити підходи до захоронення побутових відходів.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Укрінформі  на тему: "Вивизення та захоронення побутових відходів у Києві: виклики та перспективи".

"Ситуацію з відходами, що кожного року все більше забруднюють наше довкілля, могли б змінити прийняття змін до законодавства, які б передбачили введення оплати за послугу з переробки твердих побутових відходів", - сказав Грущинський.

 Зокрема він повідомив, що на сьогоднішній  день у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів (4836, 4837, 4838 - ред.),  які покликані вирішити цю проблему. За його словами, трагедія яка сталась на Грибовицькому сміттєзвалище стала каталізатором законодавчої активності і бажано, "щоб її наслідком стало ухвалення цих законопроектів".

Він зауважив, що зараз Київспецтранс виконує лише ту послугу, яку суспільство замовило - вивезення і поховання твердих побутових відходів.

Але "ця проблема рано, чи пізно вибухне, тому треба створювати підприємства з переробки сміття", -  наголосив Грущинський. І щоб уникнути зростання полігонів побутових відходів, треба створити нову галузь, а "для цього потрібні кошти".

На його переконання, вартість вирішення питання - це 70 грн на місяць. "Є розроблені механізми, яким чином ці кошти можна справедливо сплатити. Тобто не розподіляти суму на кожного однаково. Платити більше будуть ті, хто багато споживає", - сказав він.

Разом з тим, треба закласти в ціну кожного товару певну суму на переробку сміття. Наприклад, як пояснив голова Київспецтрансу, пластикова пляшка буде коштувати на 15 копійок дорожче. Ці кошти підуть на оплату послуг з переробки побутових відходів.

ПрАТ «Київспецтранс» - підприємство, що надає послуги з поховання твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні № 5[1] у селі Підгірці Київської області.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-