Насильство щодо дітей в контексті військової агресії

Насильство щодо дітей в контексті військової агресії

Укрінформ
17 червня об 11.00 відбулася презентація всеукраїнського дослідження  «Ризики збільшення насильства щодо дітей в контексті військової агресії та аналіз готовності спеціалістів надавати дієву допомогу дітям, які постраждали від насильства, зокрема сексуального». (Зала 2)

Організатор: Громадська організація "Ла Страда - Україна".

На захід були запрошені: представники ГО «Український інститут соціальних досліджень імені О. Яременка», ГО "Ла Страда - Україна" та Міністерства соціальної політики України.

Це перше дослідження в Україні, яке може показати реальну поширеність явища сексуального насильства над дітьми. Так, 18% опитаних спеціалістів вказали на випадки сексуального насильства в своїй практиці.

Хто найчастіше виступає насильником?

Де відбувається насильство?

Наскільки держава захищає дитину особливо в контексті конфлікту на Сході?

Чи готові фахівці сектору кримінального правосуддя захищати права та інтереси дітей на прикладі скандальної справи Завадського.

Дослідники вперше озвучать відповіді на ці та інші питання.

Підсумкові матеріали:

В Україні збільшилася кількість випадків фізичного насильства над дітьми - експерт ГО "Ла Страда"

У контексті військової агресії в Україні побільшало випадків фізичного насильства над дітьми.

Про це сказала директор департаменту експертизи, моніторингу та законодавчої діяльності громадської організації "Ла Страда" Катерина Бороздіна під час презентації в Укрінформі всеукраїнського дослідження  «Ризики збільшення насильства щодо дітей в контексті військової агресії та аналіз готовності спеціалістів надавати дієву допомогу дітям, які постраждали від насильства, зокрема сексуального», повідомляє кореспондент агентства.

"Кожен 10 спеціаліст (з проведеного дослідження ГО "Ла Страда" -  ред.) мав досвід надання допомоги дітям, які постраждали від фізичного насильства. Досить велика цифра. Кожен п'ятий фіксував випадок, пов'язаний з воєнними діями", - сказала Бороздіна.

Вона також зазначила, що насильницькі дії проти дітей найчастіше відбуваються вдома, в сім'ї.

"Найбільша кількість насильства відбувається в сім'ї, в територіальній громаді", - зазначила Бороздіна і додала, що факти насильства були виявлені як у сім'ях внутрішньо переміщених осіб, так і сім'ях, де є учасники АТО.

Проте експерт зазначила, що більше половини випадків насильницьких дій проти дітей залишаються не виявленими.

"Кожен четвертий спеціаліст зазначив, що близько 50% насильства залишається в тіні", - додала експерт.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-