Інвестиції в Україну: проблеми і перспективи

Інвестиції в Україну: проблеми і перспективи

Укрінформ
9 червня о 14.00 відбувся міжнародний круглий стіл на тему: «Інвестиції в Україну: проблеми і перспективи». (Зала 2)

Організатор: Українське юридичне товариство.

Були запрошені: Шейх Імад Абу Аль-Руб - президент «Центру діалогів і комунікацій», голова Шаріатського суду України;  Андреас фон Бекерат - Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні; Малгожата Кур'ята – «Вега Інтелідженс» (Швейцарія); Джеффрі Р.Пайєтт - Посол США в Україні; Марюс Януконіс - Посол Литовської Республіки в Україні; Генрик Літвін - Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні; Олександр Кіпіані – Старший радник Посольства Грузії в Україні; Віктор Шишкін – перший Генеральний прокурор України, екс-суддя Конституційного суду України; Віктор Крюков – кандидат юридичних наук, екс-заступник Голови Фонду державного майна України; Михайло Оліфіренко – кандидат технічних наук, академік Української академії наук; Марчін Коссек - «Вега Інтелідженс» (Швейцарія); Станіслав Батрин - кандидат юридичних наук, керівник проекту «Відкритий Суд»; Микола Сірий - кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України; Анна Благовісна  - заступник начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ; Олександр Скіпальський - генерал-лейтенант СБУ, Голова Спілки офіцерів України; Євген Пташник - підполковник ЗСУ, голова ГО «Добровольчий альянс», екс-командир батальйону «Айдар»; Андрій Сенченко - голова ВГО «Сила права», екс-керівник Адміністрації Президента України;  Михайло Басараб - кандидат політичних наук, політолог; Олег Махно - віце-президент аналітичного центру «Борисфен Інтел»; Святослав Піскун - екс-генеральний прокурор України, голова «Союзу юристів України»; Валерій Євдокимов - голова Світового конгресу українських юристів; Володимир Ліпкан - доктор юридичних наук.

Коротко. В ході обговорення були висвітлені політико-правові проблеми економічного розвитку України та пропозиції щодо зниження рівня корупції в органах державної влади, покращення інвестиційного клімату та підвищення рівня довіри до України на міжнародній арені.

Підсумкові матеріали:

Арабські країни бояться інвестувати в Україну через відсутність інвестиційних гарантій - експерт

Арабські країни бояться інвестувати в Україну та розвивати тут бізнес через відсутність інвестиційних гарантій, нестабільну ситуацію та слабку маркетингову стратегію.

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив президент «Центру діалогів і комунікацій», голова Шаріатського суду України Шейх Імад Абу Аль-Руб, повідомляє кореспондент агентства.

«За останні півроку я зустрічався з королем Саудівської Аравії, принцом Катару, королем Йорданії, принцом Кувейту. Ми обговорювали, коли буде вдалий момент для відкриття бізнесу в Україні. Всі цього бояться. Потрібні гарантії і спокійний інвестиційний клімат у країні», - зазначив експерт.

Він підкреслив, що для арабських країн надважливою є стабільність і гарантії.

«Є слабкість у маркетинговому плані. В арабських країнах не знають про багато речей, які є в Україні. Тільки 4 арабські країни - Саудівська Аравія, Катар, Кувейт, Арабські Емірати - сумарно здійснюють інвестиції на 1,6 трильйона доларів. При цьому сума інвестицій в Україну становить лише 70 млн грн. Україна дуже багата в аграрному, технологічному секторах, в інтелектуальному плані», - розповів Імад Абу Аль-Руб.

За його словами, в Україні були прийняті правильні закони, які сприяють інвестиціям, але вони не працюють.

«Крім того, необхідно викорінювати корупцію», - наголосив експерт.

Україні пропонують перейняти досвід Грузії у підході до обслуговування інвесторів

Керівник проекту "Відкритий Суд" Станіслав Батрин пропонує Україні перейняти довід Грузії щодо створення "єдиного вікна" для обслуговування інвесторів.

Про це він заявив у ході круглого столу в Укрінформі на тему: "Інвестиції в Україну: проблеми і перспективи".  

"На мій погляд, дуже добрий досвід був запроваджений у Грузії, це підхід, який має бути пронизаний у нашій системі, пронизаний у всіх галузях. Якщо є інвестор, то має бути на всіх рівнях створене "єдине вікно", куди людина може прийти 24 години на добу (вирішити свої питання - ред.). І якщо вона готова вкладати гроші, і якщо в неї проблеми з інвестиціями, з бізнесом, держава має захистити цю людину", - сказав Батрин.

За його словами, основною проблемою для інвестицій є корупція. На переконання Батрина, коли чиновник створює проблему для інвестора в Україні, блокує інвестиції в державу, коли заважає бізнесу, то авторитетні фахівці та правники мають звернутися і поставити вимогу, щоб ця людина пішла з посади. Інакше в умовах російської агресії це становить загрозу національній безпеці.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-