Надра - статутний капітал нації

Надра - статутний капітал нації

Укрінформ
22 квітня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: “Надра - статутний капітал нації. Ефективність та прозорість користування підземними багатствами українського народу”. (Зала 1)

Учасники: Іван Бакулей, голова профспілки працівників геології, геодезії та картографії України; Євгеній Яковлєв, професор, доктор технічних наук, головний науковий співробітник екологічної геології Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України; Сергій Гитченко, голова правління ВГО “Рада Юристів України”; Микола Ореховський, адвокат, член громадської ради при Держгеонадра України.

Підсумкові матеріали:

Громадська рада при Держгеонадра має бути оновлена - експерт

Громадська рада при Державній службі геології та надр України має бути оновлена. Має бути сформований такий громадський консультативно-дорадчий орган, який співпрацюватиме з науковцями, профспілками та фахівцями даної галузі та доноситиме до керівництва служби наявні проблеми й спонукатиме їх вирішувати.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі висловив адвокат, член діючої громадської ради при Держгеонадра України Микола Ореховський.

Він зазначив, що нинішній склад ради є неефективним, оскільки немає запиту від самого міністерства на створення ефективного громадського органу. Водночас він наголосив, що громадяни України є співвласниками надр і мають право на контроль за використання цього багатства.

"Згідно з Конституцією України, кожен громадянин України є співвласником надр цього статутного капіталу нашої нації, тому ми повинні контролювати використання цього багатства і забезпечувати прозорість та ефективність. Громадські ради повинні бути дієвими, співпрацювати з профспілками, з науковцями, фахівцями, щоб доносити, як консультативний дорадчий орган до керівництва служби ці проблеми і спонукати їх до їх вирішення", - зауважив Ореховський.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-