Зупинимо пропаганду - врятуємо країну

Зупинимо пропаганду - врятуємо країну

Укрінформ
19 квітня об 11.00 відбувся "круглий стіл" на тему:  «Врятуємо країну - стоп пропаганда!». (Зала 2)

Організатори: ВБФ «Заради тебе» та Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні за підтримки CIVICUS у рамках міжнародної акції «ICSW/2016».

На захід були запрошені: Юлія Гольденберг - директор БО ВБФ «Заради тебе»;  Андрій Куликов -  журналіст, редактор, медіа-експерт;  Євген Магда - політичний експерт, директор Центру громадських відношень; Олександр Кочетков - політичний аналітик; Ігор Левенштейн - журналіст, блогер; Євген Дикий -  експерт Міжнародного інституту демократії; Олександр Сурков - письменник; Александр Шульман -  військовий журналіст; Реувен Стамов - головний Раввин традиційного ідаїзму України; Володимир Володико - УАПЦ; Вячеслав Марченко  - заступник голови Служби,  Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників  АТО;  Михайло Френкель - журналіст, головний редактор газети «Єврейський оглядач», голова асоціації єврейських ЗМІ України; Олексій Николайчук - головний редактор газети «Хунта цайтунг»;  Аркадій Монастирський - президент Єврейського Фонду України; Ігор Шабан - протоієрей, Українська Греко-Католицька Церква; о. Георгій Коваленко - голова Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості; Ольга Власенко - начальник відділу з питань національностей КМДА; Олег Хаврук -  заступник начальника Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні; Віталій Картамишев - виконавчий директор  БО «УЄД»; Андрій Капустін – журналіст; Геннадій Друзенко  - український правник, публіцист, перекладач та громадський активіст.

Вже більше двох років словосполучення «гібридна війна» є складовою нашого лексикону. Вона ведеться проти України і почалася вона набагато раніше, ніж було анексовано Крим. 

Складовою частиною цієї війни є пропаганда, що руйнує країну з середини,а мета цього - повне підкорення держави, яку агресор і за державу не має. 

Ленінські слова, що без України Росія не може відбутися як більшовицька держава, сьогодні інтерпретовані в просторі і часі, але суть та ж сама - «Без України Росія не може сьогодні відбутися як імперія в межах померлого СРСР». 

Лейтмотив агресора - Україна - це наша земля, це наші люди, це Росія.

А що за останній час зробила Україна, що зробив кожен з нас задля запобігання наслідків цієї пропаганди? Що можна й треба зробити? Бездіяльність призводить не лише до внутрішніх проблем у суспільстві, але й до іміджевих втрат та поразок держави на міжнародному рівні, що яскраво підтверджується результатами референдуму у Голландії. 

За результатами роботи "круглого столу" наші пропозиції буде відправлено Президентові, уряду, та у Верховну Раду України.

Підсумкові матеріали:

Активісти збираються задля протидії російській пропаганді

Журналісти, громадські діячі та представники різних релігійних конфесій зібралися за круглим столом аби виробити ефективні рекомендації для влади у протидії російській пропаганді. Зокрема учасники круглого столу почали свою дискусію з прецендету що відбувся 7 квітня 1994 року в столиці країни Кігалі де відбувалися збройні сутички.

Про це сказала директор БО ВБФ «Заради тебе» Юлія Гольденберг під час "круглого столу" на тему:  «Врятуємо країну - стоп пропаганда!», що відбувся в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"Нагадаю невелику історію, яка сталася 22 роки тому назад. Те що відбулося в Руанді в 1994 році - це одна з найжахливіших подій ХХ сторіччя, коли два племені фактично стали вбивати одне одного. Сталося це більшою частиною завдяки радіо "Тисяча холмів" яке завдяки тому, що було найпопулярнішим ЗМІ в країні і вся риторика яка йшла на радіо, закликала вбивати. Нічого не нагадує в наш час?", - сказала Гольденберг, додавши, що кожне слово може вбивати.  

В свою чергу присутній на круглому столі заступник міністра інформаційної політики наголосив, що сподіватися що 2 силових відомства разом з Мінінформ політики повністю подолати російську пропаганду це утопія, проте міністерство не без діє.

"Чекати від нашого міністерства (Міністерства інформаційної політики - прим. ред.), Міноборони, СБУ щоби за рік були створені ефективні інструменти які б побороли всіх ворогів - це абсолютно не реально. Ми обрали шлях і йдемо ним", - сказав заступник міністра.

За результатами роботи "круглого столу" пропозиції учасників були сформовані письмово. Учасники запевнили, що їх буде відправлено Президентові, уряду, та у Верховну Раду України найближчим часом.

Довідково. Організаторами круглого столу виступили: ВБФ «Заради тебе» та Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні за підтримки CIVICUS у рамках міжнародної акції «ICSW/2016».

Погодження Концепції інформаційної безпеки затягнулося через урядову кризу - Мінінформполітики

Погодження в Кабінеті міністрів Концепції інформаційної безпеки затягнулося через урядову кризу.

Про це під час "круглого столу" на тему «Врятуємо країну - стоп пропаганда!», що відбувся в Укрінформі, заявив заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент агентства.

"Наш слоган: "найкраща протидія пропаганді - це правда". Концепція інформаційної безпеки, вона написана, вона знаходиться на погодженні в Кабінеті міністрів. В Раді національної безпеки є доктрина цієї концепції на погодженні. Через урядову кризу, яка в нас була кілька місяців, затягнулося погодження", - сказав Біденко.

Він також додав, що Міністерство інформаційної політики шукає шляхи, як протидіяти російській пропаганді, взаємодіє з іншими державними структурами, такими як СБУ та Міноборони, проте повністю подолати російську пропаганду за допомогою залучених сил неможливо.

"Чекати від нашого міністерства (Міністерства інформаційної політики - ред.), Міноборони, СБУ, щоби за рік були створені ефективні інструменти, які б побороли всіх ворогів - це абсолютно не реально. Ми обрали шлях і йдемо ним", - сказав заступник міністра.

Біденко пояснив, які саме функції виконує міністерство в боротьбі з російською пропагандою на території України та на території інших країн.

"Що належить до тих функцій, якими ми займаємось? Запуск мультимедійної платформи іномовлення UA/TV. Ми отримали вже 10% з того бюджету, який має бути. Займаємось договорами по різних державах про включення в кабельні мережі. Наприклад, з 1 квітня нас включив найбільший латвійський оператор. З 1 травня включає найбільший естонський оператор, йдуть переговори з Канадою", - пояснив Біденко.

Організаторами круглого столу виступили: Всеукраїнський благодійний фонд «Заради тебе» та Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні за підтримки CIVICUS.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-