Що думають кіровоградці щодо назви міста. Результати спільного опитування КМІС і Соціологічної групи

Що думають кіровоградці щодо назви міста. Результати спільного опитування КМІС і Соціологічної групи "Рейтинг"

Укрінформ
18 квітня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: «Думки і погляди жителів Кіровограда стосовно перейменування міста. Результати спільного опитування КМІС і Соціологічної групи "Рейтинг"». (Зала 1)

Організатор: Київський міжнародний інститут соціології.

Учасники: Володимир Паніотто, генеральний директор КМІС; Антон Грушецький,  керівник відділу кількісних досліджень КМІС; Олексій Антипович, директор Соціологічної групи "Рейтинг".                       

Нагадаємо, 2 квітня кіровоградці почали флешмоб "Запитай у мене, як назвати моє місто".

Раніше комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Раді перейменувати Кіровоград на Кропивницький.

Підсумкові матеріали:

Більшість кіровоградців не хочуть, аби їх місто перейменовували на Кропивницький - опитування

Переважна більшість мешканців Кіровограда не підтримують перейменування їх міста на Кропивницький - 82% опитаних проти такої ініціативи.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, які були оприлюднені Київським міжнародним інститутом соціології у понеділок на прес-конференції в Укрінформі.

Більшість населення міста (82% респондентів) не підтримують рекомендацію Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування перейменувати Кіровоград на Кропивницький.

У разі перейменування, близько 8,8% місцевих жителів готові вийти на акції протесту, "безумовно, не готові" - 29,4%.

У разі відсутності у списку можливих назв варіанту "Кіровоград" 55% населення обирають варіант "Єлисаветград". Варіант "Кропивницький" обрали 8% опитаних.

Якби жителям Кіровограда потрібно було обрати лише між двома варіантами - "Єлисаветград" і "Кропивницький", то Єлисаветград обрали б 68%, Кропивницький - обирають 13%.

Про те, що Кіровоград має бути перейменований згідно з Законом України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", знають 95% жителів міста.

Дослідження проводилось з 9 по 11 квітня 2016 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) спільно з Соціологічною групою "Рейтинг". Методом особистого інтерв'ю опитано 1000 респондентів віком від 18 років.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-