Чи надійний партнер для вітчизняних  експортерів Національний банк України?

Чи надійний партнер для вітчизняних експортерів Національний банк України?

Укрінформ
04 квітня об 11.30  "круглий стіл" на тему:  «Чим є Національний банк України для українських експортерів: партнером чи перешкодою».

Організатори: Асоціація українського бізнесу в Польщі,  Польсько-українська господарча палата, Міжнародне товариство польських підприємців, газета «Бизнес».

Учасники: Бартош Мусялович - керівник Відділу сприяння інвестицій та торгівлі Посольства Республіки Польща в Україні; Пьотр Ціарковські - президент Міжнародного товариства польських підприємців в Україні; Олег Дубіш - Віце-Президент Польсько-української господарчої плати; Іренеуш Дерек - Віце-Президент Асоціації українського бізнесу в Польщі; Ярослав Романчук - керуючий партнер Міжнародного правового центру EUCON; Олександр Савченко - президент Міжнародного інституту бізнесу, заступник Голови НБУ (1991-1992 рр.); Вадим Сень - голова Правління SenV Group (інвестор); Сергій Мікулицький - голова правління торгового дому TORREX; Дмитро Дерев'янко - головний координатор «Бізнес коаліції»; Ірина Плотнікова - виконавчий директор Асоціації виробників.

Модератор: Володимир Чеповий - шеф-редактор газети «БІЗНЕС».

Підсумкові матеріали:

Нацбанк перестав визнавати реєстрацію бізнесу в Польщі резидентами України, здійснену за допомогою телеінформаційної системи -  EUCON

З 2016 року Національний банк України відмовляється визнавати реєстрацію бізнесу в Польщі, якщо українські підприємці проходили реєстрацію своєї компанії онлайн - за допомогою телеінформаційної системи. Це невиправдано обмежує та ускладнює роботу українського бізнесу.

Про це на круглому столі в Укрінформі "Чим є Національний банк України для українських експортерів: партнером чи перешкодою" заявив керуючий партнер Міжнародного правового центру EUCON Ярослав Романчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом 2014-2015 років для зменшення часу і витрат резиденти України використовували таку форму реєстрації компанії, як телеінформаційна система, і всі клієнти отримували ліцензії, без жодних проблем. У 2016 році ситуація змінилася через лист НБУ. Нацбанк розіслав листи про те, що розглядається питання щодо виведення документів, які реєструвалися онлайн, і відкликання таких ліцензій", - сказав Романчук.

За його словами, "це тягнеться протягом трьох місяців і почало відбуватись з призначенням нового в.о. директора департаменту, який відповідає за цей напрямок".

"Позиція досить жорстка і невідворотна про те, що ми не можемо користуватись телеінформаційною системою, і взагалі, є питання щодо достовірності інформації", - заявив Романчук.

Він відзначив, що наприкінці 2015 року Нацбанк електронним листом повідомив, що не може визнавати такий договір офіційним документом.

"На думку Нацбанку, оскільки договір укладено за допомогою телеінформаційної системи, цей документ не може набути статусу документу: на ньому немає жодного індентифікатора, звірки, підпису. А отже, заявникам необхідно піти шляхом переукладання договору шляхом нотаріального акту", - переказав зміст листа Романчук.

Він розповів, що деякі представники бізнесу вже подали позови до суду, щоб спонукати банк видати ліцензії.

"На сьогоднішній день маємо таких спорів порядком 25", - додав Романчук.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-