Як готують офіцерів у Національній гвардії України

Як готують офіцерів у Національній гвардії України

Укрінформ
1 квітня об 11.00 прес-конференція на тему: "Як готують офіцерів у Національній гвардії України"

Спікер: Начальник факультету Національної гвардії України  Академії внутрішніх справ  полковник Олександр Пожидаєв.

Підсумкові матеріали:

Нацгвардія отримала поповнення військових правознавців та психологів

70 випускників факультету підготовки спеціалістів для Нацгвардії України Академії внутрішніх справ тиждень тому прибули у військові частини по всій території України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявив начальник факультету Національної гвардії України Академії внутрішніх справ полковник Олександр Пожидаєв.

"26 березня 70 випускників факультету склали офіцерську присягу і наступного дня прибули у військові частини Нацгвардії по всій території України", - сказав Пожидаєв.

Він розповів, що на факультеті підготовки спеціалістів для Нацгвардії України Академії внутрішніх справ можна здобути освіту правознавця і психолога разом з військовим званням. Згідно з ліцензійними умовами, факультет набирає 60 юристів, які надалі виконують обов'язки командирів взводів, і 20 курсантів по спеціальності психологія, які після випуску стають психологами у військових частинах.  

Пожидаєв поінформував, що торік 10 відсотків від усіх вступників були учасниками антитерористичної операції, а половина - проходили  службу в частинах Нацгвардії України, поінформував начальник факультету.

"Я хочу звернутися до молодих  людей, яким ще не виповнилося 24 роки, і запропонувати подати документи для вступу на факультет підготовки спеціалістів для Нацгвардії України, який дислокується в Києві. Після його закінчення молодь отримує  освіту правознавця та психолога, первинне військове звання лейтенанта, досить високе грошове забезпечення і великий набір соціальних гарантій", - запевнив Пожидаєв.

Нацгвардія готує методички щодо психологічної підготовки військовослужбовців під час служби на мітингах

Національна гвардія України готує методичні документи щодо психологічної підготовки військовослужбовців під час несення служби по охороні громадського порядку.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявила керівник прес-служби Національної гвардії України Світлана Павловська.

"У Нацгвардії України приділяють дуже серйозну увагу саме концепції психологічної підтримки і психологічного супроводу несення служби військовослужбовцями НГУ. У нас сьогодні виписується цілий ряд методичних і концептуальних документів, які будуть чітко скеровувати дії наших військових психологів не лише по реабілітації і приведенню в норму всіх, хто прийшов із зони АТО, а саме по підтримці наших військовослужбовців під час несення служби по охороні громадського порядку", - сказала Павловська.

За її словами, коли військослужбовці Нацгвардії охороняють громадський порядок під час масових заходів, деструктивні сили використовують різномантні методи негативного психологічного впливу на них. З огляду на це військова психологічна служба відпрацьовує цілий перелік питань щодо вдосконалення психологічної підготовки, залучаючи цивільних психологів та експертів з інших країн.

"У нас дуже тісні стосунки з прибалтами, вони радять нам враховувати дуже серйозні речі у підготовці командного духу кожного військового підрозділу. І коли ці хлопці виходять на службу по охороні громадського порядку і є перспектива, що там будуть якісь неочікувані деструктивні дії, безумовно, сьогодні вони вже готові", - зазначила керівник прес-служби Нацгвардії.

У цьому контексті Павловська  зауважила, що трагічні для Нацгвардії події 31 серпня під Верховною Радою повинні стати серйозним уроком для всіх політичних сил, які мають обирати інші шляхи для своєї "презентації і репрезентації" і не наражатим на небезпеку життя інших громадян нашої держави, які просто виконують свій обов'язок.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-