Будні служби батальйону ім. С. Кульчицького

Будні служби батальйону ім. С. Кульчицького

Укрінформ
18 березня о 13.00 прес-конференція на тему: "Сьогоднішня служба батальйону оперативного призначення військової частини Національної гвардії України ім. С. Кульчицького".

Організатор: Національна гвардії України.

Спікери: заступник  командиру військової частини по кадровій роботі  полковник Руслан Козенков; командир батальйону ім. С. Кульчицького  полковник  Віктор Толочко.

Підсумкові матеріали:

Батальйон ім. Кульчицького майже у повному складі хоче перейти на контракт

90 відсотків бійців батальйону ім. Сергія Кульчицького виявили бажання перейти на контрактну службу.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявив заступник командира військової частини з кадрової роботи полковник Руслан Козенков.

"90 відсотків військовослужбовців батальйону виявили бажання перейти на військову службу за контрактом. Зараз проходить відповідна робота щодо вивчення і переоформлення особових справ",  - сказав Козенков.

Командир батальйону ім. С. Кульчицького  полковник Віктор Толочко нагадав, що два роки тому батальйон був сформований з майданівців, 90% яких раніше не мали жодного стосунку до військової служби. Попри це з початку антитерористичної операції не було жодного дня, щоб військовослужбовці батальйону не перебували в зоні її проведення. Наразі майже половину особового складу становлять ті люди, які прийшли до нього з Майдану.

"З моменту створення батальйону 18 нині діючих офіцерів з колишніх майданівців отримали перше військове звання молодший лейтенант саме у батальйоні. Тепер вони вже старші лейтенанти", - зазначив Толочко.

Він повідомив, що за два роки війни військовослужбовці батальйону стали справжніми професіоналами, яких запрошують в інші підрозділи НГУ та інші збройні формування як інструкторів.

"У 2015 році частина бійців батальйону залучалася  до спільних українсько-американських начань, вони показали себе якнайкраще і отримали високу оцінку як від Нацгвардії, так і від наших союзників", - підкреслив Толочко.

Він поінформував, що відбір у батальйон іде тільки на добровільних засадах, але майбутній контрактник повинен мати за плечима строкову військову службу.

Відповідаючи на запитання журналістів, Толочко повідомив, що попередній відбір контрактників уже проведено: вони склали іспити з фізичної підготовки і пройшли психологічні тести.

"Атестаційна комісія щотижня розглядає кандидатів. Протягом місяця всі будуть на контракті. Деяка частина вже зарахована", - зазначив командир батальйону.

Підсумкові матеріали:

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-