Цукрова інтервенція

Цукрова інтервенція

Укрінформ
14 березня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Щодо інтервенцій цукру ДСБУ "Аграрний фонд" у 2016 році". (Зала 1)

14 березня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: "Щодо інтервенцій цукру ДСБУ "Аграрний фонд" у 2016 році". (Зала 1)

Спікер: Олег Липовий - в.о. директора Державної бюджетної спеціалізованої установи (ДСБУ) "Аграрний Фонд".

Підсумкові матеріали:

В Аграрному фонді відкидають звинувачення про обвал ринку цукру

Державна спеціалізована бюджетна установа «Аграрний фонд» провела масштабний продаж цукру згідно чинного законодавства, та за конкурентними цінами і звинувачення представників цукрової галузі, що «Аграрний фонд» обвалює ринок цукру в Україні є безпідставними.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі щодо інтервенцій цукру ДСБУ "Аграрний фонд" у 2016 році заявив в.о. голови установи Олег Липовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Останній час зі сторони цукровиків лунають звинувачення у тому, що «Аграрний фонд» начебто свідомо обвалює ринок цукру в Україні. Такі заяви є неправдивими. «Аграрний фонд» продав лише 11 тис. тонн цукру, у той час, як у минулому році обсяг спожитого цукру склав 1,5 млн тонн. Окрім іншого, продаж цукру від нашої установи відбувався виключно на аграрних біржах за ціною 11,28 грн, при середній ціні продажів у 9 гривень. Тим більш, що згідно законодавства, «Аграрний фонд» повинен був вчинити таку товарну інтервенцію», - сказав Липовий.

Також службовець наголосив, що його установа вживає усіх можливих заходів, аби не допустити обіг цукру, викраденого зі складів ДСБУ.

«Аби зупинити розкрадання цукру з наших складів на Черкащині, ми подали 40 заяв до правоохоронних органів та до вищих органів влади, втім такі звернення залишились без відповіді. Також ми зараз проводимо інвентаризацію цукру на наших складах у Волинській області, оскільки там теж є загроза, що державний цукор буде викрадено. Так, ми знаємо, що цукор, викрадений зі складів на Черкащині, продається взагалі по ціні 8 гривень за кілограм. Можливо, цукровики нарікають на такі факти у першу чергу», - розповів Липовий.

Втім, за його словами, представники «Укрцукор» не намагались налагодити комунікацію, аби вирішити кризову ситуацію.

«Від них є хіба що звинувачення в пресі», - нарікає в.о. голови ДСБУ.

Нагадаємо, що минулого тижня представники галузевого підприємства «Укрцукор» виступили із заявою, у якій йшлося, що ДСБУ «Аграрний фонд» своєю інтервенцією веде до обвалу ринку цукру в Україні, внаслідок чого цукровики не матимуть коштів на свою операційну діяльність.

Фото заходу тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-