Служити по-новому. Нацгвардія переходить  на стандарти НАТО

Служити по-новому. Нацгвардія переходить на стандарти НАТО

Укрінформ
19 лютого об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Проблематика переходу Нацгвардії на стандарти НАТО". (Зала 1)

Спікер: заступник начальника штабу НГУ Олещенко Олександр, генерал-майор.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Нацгвардія буде переходити на стандарти НАТО без "сліпого копіювання" - Олещенко

Національна гвардія України переходити на стандарти НАТО шляхом "сліпого копіювання" не буде, а залучатиме у цей процес власний набутий досвід.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Проблематика переходу Нацгвардії на стандарти НАТО" повідомив перший заступник начальника штабу НГУ  Олександр Олещенко.

"Наступний крок, і це вимога командувача і на це нас спонукали і закордонні наші колеги, з якими ми співпрацюємо, - це виключення сліпого копіювання. У нас достатньо велика історія, ми пройшли через дуже великі випробування, тому набутий досвід він повинен накладатися і приєднуватися до того досвіду, який є в усьому світі при переході на ці стандарти. Тому сліпого копіювання цих стандартів не буде", - наголосив Олещенко.

За його словами, Національна гвардія планує перейти на стандарти НАТО, за якими вже працює Міністерство оборони України.

"Міністерством оборони на сьогоднішній день введено вже 117 стандартів НАТО, які стосується безпосередньо закупівлі майна і деякою мірою стандартів в організації документообігу і управління. Тому ця робота в системі тої робочої групи, вона також буде проводитися, і ці стандарти командувачем у визначений термін протягом цього року також будуть прийняті у Національній гвардії", - сказав Олещенко.

Він зазначив, що загалом стандартів НАТО налічується понад 2 тисячі, тому на сьогодні створюється міжвідомча робоча група, яка вивчатиме цей напрямок роботи.

Олещенко зауважив, що до кінця 2018 року Нацгвардія планує розпочати введення глобальної інформаційної телекомукаційної системи в Національній гвардії, а до 2020 року її закінчити.

"До кінця 2018 року ми повинні у відсотках закінчити переозброєння наших частин оперативних, здійснити збільшення спроможностей цих оперативних частин з підрозділів спеціального призначення. До кінця 2020 року вже вийти на кінцевий етап роботи", - додав він.

Олещенко нагадав, що в минулому році з держбюджету було виділено близько 9 млрд грн для реформування Національної гвардії, а в цьому році з бюджету відділено 1,6 млрд грн.

У Нацгвардії назвали умови переходу на стандарти НАТО

Національна гвардія України зможе перейти на стандарти НАТО, якщо весь сектор оборони і всі військові формування перейдуть на ці стандарти.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Проблематика переходу Нацгвардії на стандарти НАТО" повідомив перший заступник начальника штабу НГУ Олександр Олещенко.

"Ви знаєте, що сама Національна гвардія як головний орган управління не може перейти на стандарти НАТО або наблизитись максимально до цих стандартів без того, щоб весь сектор оборони, всі військові формування не перейшли на ці стандарти. Тому безпосередньо в Міністерстві оборони України, в Генеральному штабі протягом тривалого часу працює Міжнародна експерта група, яка висунула свої пропозиції щодо розподілу функцій між Міноборони та Генштабом і наближення до стандартів НАТО", - сказав Олещенко.

Водночас він зазначив, що кінцевою метою, яка ставиться перед цією робочою групою, повинна бути зміна нормативно-правової бази, яка на сьогоднішній день існує.

Нацгвардія отримала від США $20 млн на захист об’єктів військово-промислого комплексу і АЕС

США виділили Національній гвардії України близько 20 млн доларів для фізичного захисту об’єктів військово-промислого комплексу і АЕС.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Проблематика переходу Нацгвардії на стандарти НАТО" повідомив перший заступник начальника штабу НГУ Олександр Олещенко.

"Якщо брати сектор охорони особливо важливих державних об’єктів, у нас дуже велика спіпраця з Агенцією зменшення загроз Міністерства оборони США, яка вже протягом декількох років здійснює допомогу в цих питаннях. До 2017 року виділено біля 20 млн доларів", - сказав Олещенко.

За його словами, це стосується фізичного захисту об’єктів військово-промислого комплексу і атомних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-