Звіт начальника Головного територіального управління юстиції у м.Києві Станіслава Куценка

Звіт начальника Головного територіального управління юстиції у м.Києві Станіслава Куценка

Укрінформ
18 лютого о 12.00  відбулася  прес-конференція на тему:  «100 днів роботи: публічний звіт начальника Головного територіального управління юстиції у м.Києві». (Зала 1)

Організатор: Головне територіальне управління юстиції у м. Києві.

 У заході взяли участь: заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

У Києві свідоцтво про народження видаватимуть в усіх пологових будинках

У Києві свідоцтво про народження дитини тепер можна отримувати безпосередньо в пологових будинках.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко.

«Ми провели дуже важливу реформу, запровадили її в Києві, а саме - видачу свідоцтв про народження дитини безпосередньо в пологових будинках», - сказав він.

За словами Куценка, тепер можна в будь-якому пологовому будинку міста Києва одразу отримати свідоцтво про народження дитини і це значно спрощує життя молодій матері. «Не треба повторно ходити в органи реєстрації актів цивільного стану і отримувати його там», - підкреслив він.

Куценко також зазначив, що в майбутньому в Києві планується запровадити також видачу свідоцтв про народження безпосередньо через онлайн-заявку.

Мінюст у Дніпропетровську починає експеримент зі спрощеного механізму отримання довідок після народження дитини

Міністерство юстиції України спільно з волонтерами iGov і Дніпропетровською ОДА запустить в області експеримент з видачі усіх довідок, пов'язаних з народженням дитини, «швидко й ефективно».

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявив заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе.

«З волонтерами iGov і Дніпропетровською обласною держадміністрацією ми зараз робимо перший експеримент. Наприклад, народилася дитина кілька днів тому і ми постараємося, щоб батьки отримали всі інші довідки, що виходять від свідоцтва про народження, швидко й ефективно. І потім постараємося протягом 2016 року впровадити такі он-лайн сервіси, коли після отримання свідоцтва про народження батькам не доведеться ходити по різних міністерствах», - сказав він.

За словами Гецадзе, на сьогодні у деяких регіонах України Мінюст запустив процес видачі посвідчень про народження безпосередньо у пологових будинках. Але, після цього, батьки вимушені ходити по різних держустановах для отримання інших документів, які пов'язані з народженням дитини, наприклад, посібника, прописки і так далі.

«Ми, з одного боку, Мінюст, намагаємося обслуговувати наших громадян швидко, ефективно й он-лайн. Але іноді процес зупиняється в нашому міністерстві і потім його вже важко продовжувати. Тому, ми зараз робимо перший експеримент у Дніпропетровську, який потім буде по всій країні», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-