Розміщення та продовольче забезпечення   особового складу Нацгвардії України в зоні АТО

Розміщення та продовольче забезпечення особового складу Нацгвардії України в зоні АТО

Укрінформ
22 січня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Розміщення та продовольче забезпечення  особового складу Національної гвардії України на взводно-опорних пунктах в зоні проведення АТО". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Спікер:  начальник відділу Управління тилового забезпечення, підполковник Денис Гуназа.

Підсумкові матеріали:

У Нацгвардії розповіли, як харчуються гвардійці в АТО

Перед відправленням у визначений район виконання службово-бойових завдань особовий склад Нацгвардії України забезпечується встановленими запасами продуктів харчування. В ході виконання службово-бойових завдань здійснюється планове поповнення запасів.

Про це заявив від час прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління тилового забезпечення НГУ підполковник Денис Гуназа.

"Одним із основних аспектів забезпечення підрозділів Національної гвардії при виконанні службово-бойових завдань є якісне продовольче забезпечення особового складу", - сказав він.

Гуназа зазначив, що в зоні проведення АТО організовано трьохразове харчування особового складу гарячою їжею згідно норм харчування, визначених постановою КМУ від 29 березня 2002 року №426. Крім того, на даний час зазначений особовий склад забезпечується додатковим харчуванням згідно постанови Кабінету Міністрів від 4 червня 2014 року №158.

Також незалежно від пори року особовий склад забезпечується водою питною бутильованою із розрахунку 1,5 літра на одного військовослужбовця на добу.

"У разі перевищення проміжків між прийманням їжі понад 7 годин організовується проміжне харчування особового складу за рахунок добової норми", - зазначив представник Нацгвардії.

За його словами, у зоні АТО продовольство доставляють раз на тиждень, хлібобулочні вироби - 1 раз на три дні. "Приготування їжі відбувається шляхом розгортання продовольчих польових пунктів, за допомогою причіпних та переносних кухонь. У разі неможливості забезпечення військовослужбовців гарячою їжею, їм видається сухий пайок", - повідомив Гуназа.

Керівництво Нацгвардії запевняє, що бійці забезпечені дровами до кінця зими  

Підрозділи Нацгвардії забезпечені твердим паливом (дрова, брикет) до кінця опалювального сезону.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління тилового забезпечення НГУ підполковник Денис Гуназа.

"Твердим паливом підрозділи Нацгвардії забезпечені до кінця опалювального сезону. Ведеться робота щодо забезпечення паливом на наступний рік", - запевнив Гуназа.

 Він повідомив, що для забезпечення підрозділів твердим паливом існують тимчасові склади зберігання, де створено місячний запас палива. Крім того, в місцях виконання службово-бойових завдань створені тижневі запаси. "Поповнення запасів здійснюється постійно. Також постійно проводиться робота стосовно отримання твердого палива від волонтерів та інших відомств (понад 3 тис. 350 кубометрів)", - зазначив представник НГУ.

"Що ж до умов проживання бійців Національної гвардії, то розквартирування підрозділів Нацгвардії здійснюється в місцях постійної дислокації та в місцях виконання службово-бойових завдань у стаціонарних будівлях та в польових умовах", - повідомив Гуназа.

За його словами, у місцях постійної дислокації підрозділи НГУ забезпечені всім необхідним казарменим інвентарем та меблями. В польових умовах підрозділи Нацгвардії забезпечуються польовими меблями та ліжками, засобами обігріву, бензо-, дизель-генераторами, твердим паливом.

Нацгвардійцям у 2015 році дали 305 квартир

Торік серед військовослужбовців Національної гвардії було розподілено 305 квартир.

Про це заявив від час прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління тилового забезпечення НГУ підполковник Денис Гуназа.

"За минулий рік Національною гвардією отримано 305 квартир", - сказав він.

За словами Гунази, зокрема, в селищі Нові Петрівці було побудовано два чотириповерхові будинки по 40 квартир кожний - "це фонд службового житла". Також було побудовано гуртожиток у місті Харків та в навчальному центрі НГУ у селі Старе.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році військовослужбовці Збройних Сил України отримали 658 квартир у містах Одеса, Дніпропетровськ, Хмельницький, Рівне, Бориспіль, Миколаїв, Васильків, а також у Львівській, Київській, Рівненській, Житомирській та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-