Мистецька освіта: виклики та перспективи

Мистецька освіта: виклики та перспективи

Укрінформ
28 грудня о 12.30 відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Мистецька освіта: виклики та перспективи».  (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Комісія з питань культури, мистецтва, галузевої освіти Громадської ради при Міністерстві культури України Громадська організація «Арт-Креатив».

У заході взяли участь: Максим Стріха - ступник Міністра освіти і науки України; Олена Стебельська - голова Комісії з питань культури, мистецтв та галузевої освіти при Міністерстві культури України, голова ГО «Арт-Креатив», завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Київського університету ринкових відносин, кандидат мистецтвознавства; Андрій Бондаренко - заступник голови Комісії з питань культури, мистецтв та галузевої освіти; Олександр Шаліт - директор Київської ДМШ № 35, Голова Президії Всеукраїнської ради директорів шкіл естетичного виховання, заслужений працівник культури України, позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, голова секції позашкільної освіти Координаційної ради Національної Академії мистецтв України, викладач Національної Академії керівних кадрів культури і мистецтв; Світлана Садовенко  -  завідувач кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка, заслужений діяч естрадного мистецтва України, кандидат педагогічних наук, доцент; Ольга Бенч - генеральний консул України в Пряшеві (Словаччина), кандидат мистецтвознавства, професор, заслужений діяч мистецтв України, народна артистка України; Тетяна Колос - начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності навчальних закладів Міністерства культури України; Кирило Стеценко -  заслужений артист України, доцент, завідувач кафедри шоу-бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв.

Підсумкові матеріали:

У Міносвіти назвали найбільший злочин Табачника

Заступник міністра освіти і науки Максим Стріха вважає найбільшим злочином команди очільника Міністерства освіти часів Януковича Дмитра Табачника відмову від системи 12-річної освіти, яка передбачала профільну підготовку учнів у 10-12 класах.

Про це він заявив на засіданні "круглого столу" в Укрінформі на тему: "Мистецька освіта: виклики та перспективи", повідомляє кореспондент агентства.

"Я думаю, що справді найбільший злочин, який було вчинено Табачником і його командою, - це коли було волюнтаристськи перейдено від майже готової системи 12-річної освіти до 11-річної, що потягнуло за собою не лише переписування всіх підручників, не лише можливості зловживань, а й неможливість реалізації профільної освіти на рівні 10-11 класів", - сказав Стріха.

Він додав, що  продуктивність ідеї профільної освіти у старших класах для нього очевидна, але ніде в світі вона не здійснюється за два роки. "За три роки це ще можна реалізувати", - зазначив заступник міністра.

За словами Стріхи, ідея повернення до 12-річної освіти наразі є панівною.

"Очевидно, це буде закріплено новим законом "Про освіту", і на основі цього справді можна буде реалізувати профільну освіту", - спрогнозував посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-