Повернення норми про обов'язковий розгляд Київською міською радою місцевих ініціатив

Повернення норми про обов'язковий розгляд Київською міською радою місцевих ініціатив

Укрінформ
14 грудня о 13.30 відбулася прес-конференція на тему: "Повернення норми про обов'язковий розгляд Київською міською радою місцевих ініціатив". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Народний депутат України Ігор Луценко.

Учасники: Ігор Луценко - депутат Верховної Ради України, громадський активіст; Марина Соловйова - юрист, голова ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива"; Ольга Балицька - депутат Київської міської ради; Людмила Глущенко - представник ініціативної групи місцевих мешканців.

Підсумкові матеріали:

Київраду просять захистити Обсерваторну гірку та Павлівський сквер від забудови

ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" вимагає від Київської міської ради скасувати рішення, ухвалене 2007 року, яке має на меті приватизацію дитячого санаторію "Салют" (колишньої садиби великих українських художників Орловського та Пимоненка).

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Повернення норми про обов'язковий розгляд Київською міською радою місцевих ініціатив" повідомила юрист, голова ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" Марина Соловйова.

"Сьогодні є небезпека втратити Києву Павлівський сквер та Обсерваторну гірку. Люди, які там проживають, зібрали 1186 підписів і ми просимо тими підписами скасувати рішення Київської міської ради, 24 травня 2007 року, "Про надання дозволу Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого органу КМДА на укладення інвестиційного договору з метою збільшити  кількість ліжок в санаторії "Салют" та в дитячому санаторії "Ялинка"". Тобто ініціювати розірвання інвестиційного договору від 25 травня 2007 року, укладеного між Головним управлінням охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА та ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив", - сказала Соловйова.

За її словами, Київрада має захистити місто від забудов та скасувати дане рішення.

"Це скрита приватизація. Є будинок у центрі міста і таким хитрим способом його хочуть віддати в приватну власність, і тому ми просимо Київську міську раду поставити це питання на пленарному засіданні згідно статті 12 Статуту територіальної громади міста Києва, і Київрада має чи захистити наше місто від забудов і приватизації таким шляхом, чи надати можливість зруйнувати санаторій "Салют" та побудувати там багатоповерхівку", - додала вона.

Водночас, народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв висловив впевненість, що його однопартійці в Київраді підтримують дане рішення.

"Я, чесно кажучи, як народний депутат України здивований, що заважає нинішній Київраді, окрім корупції, вирішити цю проблему і повернути це важливе місце громаді. Як народний депутат я вимагаю цього від Київради. Я прошу всіх депутатів Київради не доводити себе до гріха. Київрада, яка крала землю і стояла на боці корупціонерів і забудовників, один раз вже була захоплена людьми. Зараз це саме відбулося в Кривому Розі. Давайте не повертати цю ганебну естафету в Київ", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-