Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя

Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя

Укрінформ
3 грудня о 13.30 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, ГО«ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ).

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

1. Індивідуальна мобільність осіб з інвалідністю.

2. Вільний доступ інвалідів до інформації.

3. Абілітація та реабілітація осіб з обмеженими фізичними можливостями.

4. Робота та зайнятість осіб з інвалідністю

5. Достатній життєвий рівень та соціальний захист інвалідів в Україні.

Учасники: Володимир Петровський - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Костянтин Богатиренко  - директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода»; Володимир Турський  - заслужений юрист України.

На захід також було запрошено представників: Київської ради юристів, Академії  адвокатури України; Школи суддів України, Спілки юристів України, Київського інституту права при НАН України,  громадських організацій інвалідів різних рівнів.

Підсумкові матеріали:

Близько 15% людей з інвалідністю не мають змоги офіціально отримати цей статус - юрист

В Україні 15% людей з обмеженими можливостями не мають змоги отримати статус інваліда.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі на тему: "Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя" зазначив заслужений юрист України Володимир Турський.

"За даними міжнародної організації охорони здоров’я в Україні повинно було налічуватись десь від 15% до 17% людей з інвалідністю. Ми знаємо, що протягом 20 років у нас цифра стоїть десь на рівні 3 млн людей з інвалідністю. Це говорить про те, що багато людей, 15%, не мають можливості в Україні отримувати цей статус. Немає доступності в основному в сільській місцевості, в районних центрах, людям похилого віку отримати інвалідність, тому що стоять бар’єри, що він не може пройти цю процедуру", - сказав Турський.

Водночас він наголосив, що сьогодні постало питання про правовий захист, а саме доступ інвалідів до правосуддя. Він наголосив, що наші суди не пристосовані до людей з обмеженими можливостями. "Якщо не буде доступу до правосуддя, то ці люди позбавлені основного конституційного права, що суспільство не створило можливостей для того, щоб всі громадяни в Україні мали рівні права", - додав він.

Турський зауважив, що в Україні налічується десь понад 500 тисяч сліпих людей. Кожного року втрачає зір понад 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-