Новітні політв'язні в Україні: справа проти захисників Конституції

Новітні політв'язні в Україні: справа проти захисників Конституції

Укрінформ
30 жовтня о 10.30 відбувся круглий стіл на тему: "Новітні політв'язні в Україні: справа проти захисників Конституції". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

 Організатори: Укрінформ, Громадська організація "Центр правозахисних і законодавчих ініціатив".

Обговорювалися питання:

1. Хто насправді винен в тому, що голосування за зміни до Конституції відзначилось жахливим кровопролиттям?

2. Хто має нести політичну, правову і кримінальну відповідальність за події 31 серпня? Наскільки обгрунтовані підозри у вчиненні кримінальних правопорушень членами партії "Свобода", громадськими активістами та вимушеними переселенцями з Донбасу?

3.Чому кримінальне переслідування затриманих учасників мирного зібрання має ознаки політичних репресій?

 Учасники: Тетяна ЧОРНОВОЛ - громадський активіст, народний депутат України; Ігор ЛУЦЕНКО - громадський активіст, народний депутат України; Наталія ВЕСЕЛОВА - громадський діяч, директор ВБФ "Українська правнича фундація", засновник БФ "Допомоги батальйону "Донбас", народний депутат України; Тетяна ІВАНОВА - правозахисник, член громадської організації "Центр правозахисних і законодавчих ініціатив"; Микола КОХАНІВСЬКИЙ - голова громадської організації "Комітет визволення політв'язнів", сотник Першої Київської сотні ОУН на Майданi, командир Добровольчого Батальйону ОУН Збройних сил України; Віктор СМАЛІЙ - правозахисник, громадський активіст ("Дорожній контроль"), політв'язень режиму Януковича; Олег БОНДАРЧУК - народний депутат України VII скликання,  керівник юридичної служби ВО «Свобода.

Довідково. За офіційними даними ГО "Комітет визволення політв'язнів", наразі в Україні перебувають за гратами близько 80 політв'язнів, і більше 70 з них - в'язні нового політичного режиму, визначеного вересневими зборами "Правого сектору" як "режим внутрішньої окупації". І цей перелік складається лише з тих, про кого відомо Комітету і справи проти яких визнано "політично замовленими".

За фактом сьогодні кількість громадян, яких без вироку суду вже запроторено за грати або до яких обрані найсуворіші запобіжні заходи, на яких слідчими МВС та ГПУ поспіхом "шиються" бездоказові кримінальні справи тільки тому, що ці люди мають власні політичні принципи, погляди та уподобання, значно перевищує кількість осіб, що переслідувались за часів режиму Януковича. І значна частина з них - ув'язнені бійці АТО, волонтери, активні учасники Євромайдану та Революції гідності, члени правозахисних громадських рухів та опозиційних політичних партій.

Підсумкові матеріали:

"Комітет визволення політв'язнів" побачив політичну складову у 80 кримінальних справах

Громадська організація "Комітет визволення політв'язнів" заявляє, що знайшов політичну складову у 80  кримінальних справах, які нині розслідують та розглядаються в українських судах.

Про це повідомив голова громадської організації "Комітет визволення політв'язнів", сотник Першої Київської сотні ОУН на Майданi, командир Добровольчого батальйону ОУН Збройних сил України Микола Коханівський  під час круглого столу в Укрінформі.

"Комітет визволення політв'язнів" не претендує на якусь унікальність або істину в останній інстанції. Але ми -  певне коло  відомих громадських активістів, патріотів, націоналістів  з різних організацій, які збиралися і розглядали кожну справу по кожній людині окремо, чи є в ній політична складова, чи немає, і знайшовши за нашими критеріями  політичну складу, ми колегіальну приймали рішення, що визнаємо цю людину  політв'язнем», - сказав Коханівський.

Звісно, додав він, офіційно в Україні немає політичних в'язнів, але значна кількість громадян без вироку суду опинилися за гратами або до них обрані найсуворіші запобіжні заходи. Значна частина з них -  бійці АТО, волонтери, активні учасники Євромайдану та Революції гідності, члени правозахисних громадських рухів та опозиційних політичних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-