Брифінг начальника Центрального управління продовольчого забезпечення ЗСУ Тилу Збройних Сил України Олександра Андруха "Продовольче забезпечення в Збройних Силах України, а також харчування військових в польових умовах
1 липня, о 15.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 1 поверсі) відбувся брифінг начальника Центрального управління продовольчого забезпечення ЗСУ Тилу Збройних Сил України Олександра Андруха "Продовольче забезпечення в Збройних Силах України, а також харчування військових в польових умовах (у тому числі в зоні АТО)".
Підсумкові матеріали:
Під час АТО у польових умовах безкоштовно харчуватимуть і офіцерів - представник МОУ
Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №426 щодо надання права на безкоштовне харчування у польових умовах не лише строковиків, а й офіцерів.
Про це заявив начальник Центрального управління продовольчого забезпечення тилу Збройних сил України Олександр Андрух на брифінгу в Укрінформі.
"Ми внесли зміни до постанови Кабінету Міністрів щодо надання права безкоштовного харчування за рахунок держави деяким категоріям військовослужбовців. Якщо раніше за рахунок держави харчувалися тільки військовослужбовці строкової служби та військовослужбовці строкової служби за контрактом, то на сьогоднішній день за рахунок держави харчуються також офіцери в польових умовах", - сказав він, додавши, що безкоштовно харчуються також мобілізовані громадяни.
Зокрема, за словами Андруха, послуга з організації харчування учасників АТО суб'єктами господарювання у стаціонарних умовах становить від 34 грн 60 коп. до 39 грн 75 коп., у польових умовах - 24 грн - 30 грн 18 коп.
Він також зауважив, що наразі усі військові частини доукомплектовано штатними кухарями. Підвіз продовольства здійснюється суб'єктами господарювання на спеціально визначені місця вигрузки, звідки харчі забирають командири і розподіляють між військовими таборами, блокпостами та відокремленими підрозділами.
Сухпайки для бійців стали калорійніші і з більшим терміном придатності - Міноборони
Міністерство оборони України внесло зміни до комплектації сухих пайків, які використовують у зоні АТО, зокрема, збільшило термін їх придатності та калорійність.
Про це поінформував начальник Центрального управління продовольчого забезпечення ЗСУ Тилу Збройних Сил України полковник Олександр Андрух на брифінгу "Продовольче забезпечення в Збройних Силах України, а також харчування військових в польових умовах (у тому числі в зоні АТО)", що проходив в Укрінформі.
"Ми внесли зміни у постанову і прийняли на озброєння сухий пайок, який суттєво відрізняється від минулого. По-перше, термін придатності сухпайка, який випускався раніше, був лише 9 місяців, а термін придатності сьогоднішнього - до двох років", - сказав він.
При цьому, за словами Андруха, у новому сухпайку суттєво збільшено калорійність - нині вона становить 4 232 кілокалорії, що в середньому на 600-700 кілокалорій більше, ніж у минулому. Змінено також саму упаковку сухпайка, тепер вона буде пристосованішою до зберігання у будь-яких умовах, запевнив представник Міноборони.
Він також зауважив, що для підрозділів спецпризначення готують спеціальні сухпайки, зокрема, крім основної їжі, туди входить розчинна кава, ментолова карамель, водостійкі сірники, сухе пальне, знезаражувач води та портативний розігрівач.
У ЗС України констатували: наразі у військовій частині №1329 у м. Козятин уже виготовлено 130 тис. сухпайків і 1 тис. 300 групових наборів сухпайків, розрахованих на 10 осіб.
Відео з прес-конференції: