Єрмак: Очікуємо дуже гарних новин з Європи наприкінці місяця

Єрмак: Очікуємо дуже гарних новин з Європи наприкінці місяця

Укрінформ
Українська влада очікує дуже гарних новин від європейських партнерів наприкінці цього місяця.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що для України останній тиждень був успішним у дипломатичному сенсі. Зокрема, була і дуже успішна зустріч G7, також - підписання безпекових угод, у тому числі - історичної безпекової угоди із США. Робота триває. Ми очікуємо дуже гарних новин із Європи наприкінці цього місяця", - зазначив він.

Єрмак не уточнив, щодо чого саме українська влада очікує цих гарних новин.

За його словами, Саміт миру, який відбувся нещодавно, є однією з головних дипломатичних подій і цього року, і, мабуть, кількох останніх років.

"Два дні лідери найвищого рівня говорили про Україну, про припинення війни, про повернення справедливого миру. Дуже важливий результат - Україна повернулася на перші шпальти всіх нових світу", - зазначив керівник ОП.

Він поінформував, що всі обговорюють результати цього саміту і всі дійсно вважають, що це - потужний крок, дуже важлива фіксація того, що Формула миру Президента Володимира Зеленського є реальною платформою, на якій лідери країн готові працювати.

"Комюніке саміту є відкритим, і я думаю, що ми будемо спостерігати, як у найближчий час до нього будуть приєднуватися і інші країни", - сказав Єрмак.

Керівник ОП зазначив, що вони відчули дуже потужну підтримку України.

Читайте також: Формула миру є основою, але Україна готова й до інших ідей - Єрмак

"Ми вже працюємо над тим, щоб події саме на Африканському континенті, які би були про Україну, які б об'єднували країни Африканського континенту навколо України, вже відбулися найближчим часом", - додав він.

Єрмак поінформував, що з дуже принципових для України питань - незалежності, територіальної цілісності (а всі розуміють під цим саме міжнародно визначені кордони України, її суверенітет) - всі країни були одностайні.

"Єдине, що відрізняє позиції різних країн - це шлях, як припинити війну і як принести справедливий мир. Це ще один тезис, з яким немає жодних питань. І всі виступи різних лідерів з різних континентів були саме про справедливий мир. Тому я вважаю, це дійсно великим успіхом України", - констатував керівник ОП.

Він також зазначив, що наступного Саміту миру не потрібно буде очікувати роками - в Україні йде війна і для її громадян важливою є кожна хвилина.

"За ці місяці між першим та другим самітом – а я хочу сказати, що це не будуть роки, бо у нас війна, і ми рахуємо час абсолютно по-іншому, для нас важлива кожна хвилина – саме на цьому шляху ми хочемо провести тематичні конференції (щодо різних питань - ред.), навіть на міністерському рівні, на рівні радників, експертів - для того, щоб закінчити роботу, яку ми розпочали після зустрічі радників з питань нацбезпеки, коли у Києві були створені 10 робочих груп, які працюють вже більше року і мають багато напрацювань", - сказав він.

Як повідомлялося, упродовж суботи-неділі у Швейцарії відбувся Саміт миру, де обговорювали мирну ініціативу Президента України Володимира Зеленського. Учасники саміту погодили спільне комюніке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-