Ізраїль запроваджує новий сервіс для в’їзду, для українців він діятиме з липня

Ізраїль запроваджує новий сервіс для в’їзду, для українців він діятиме з липня

Укрінформ
Ізраїль оновлює порядок в’їзду для іноземців через сервіс ETA-IL (Electronic Travel Authorization ) для громадян держав, з якими має угоди про безвізовий режим. Для України нововведення запрацює з 1 липня.

Про це повідомило у Фейсбуці посольство України в Ізраїлі за підсумками робочої зустрічі посла Євгена Корнійчука з керівником Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль Еялем Сісо, передає Укрінформ.

Як поінформували у диппредставництві, з 1 липня проєкт запрацює в тестовому режимі для громадян США та ФРН, а з 1 липня - для інших країн, у тому числі України. 1 серпня платформа стане обов’язковою для використання перед приїздом до Ізраїлю.

«Під час зустрічі сторони обмінялися думками стосовно практичних питань реалізації проєкту та домовились про незастосування ізраїльською стороною адміністративного збору для громадян України за сервіс до 2025 року», - додали у посольстві.

Як зазначається у повідомленні Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль, починаючи з 1 серпня громадяни країн, між якими діє безвізовий режим із Ізраїлем, повинні будуть подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL (Electronic Travel Authorization ) на в'їзд з туристичною або діловою метою на термін до 90 днів.

Заявку можна подати перед поїздкою до Ізраїлю онлайн через ресурс https://israel-entry.piba.gov.il/

Ізраїльська сторона рекомендує подавати заявку на в’їзд принаймні за 72 години до подорожі, до моменту бронювання авіаквитків, готелю та інших подібних витрат, пов’язаних із запланованою поїздкою.

Отриманий громадянином дозвіл (ETA-IL ) на поїздку буде дійсний для багаторазової поїздки протягом двох років з дати авторизації або до закінчення терміну дії паспорта, залежно від того, що настане раніше.

Якщо подорожуючий вже отримав дозвіл (ETA-IL) на подорож, йому більше не потрібно повторно подавати заявку на в’їзд до Ізраїлю протягом терміну дії ETA-IL (тобто до двох років).

Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24-72 годин.

Більш детальну інформацію щодо сервісу ETA-IL можна знайти за посиланням.

Читайте також: Україна та Ізраїль обмінюватимуться архівною інформацією - підписаний меморандум

Як повідомляв Укрінформ, в уряді Фінляндії розкритикували ідею торговельних санкцій ЄС щодо Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-