Засідання Ради закрили достроково через блокування трибуни

Засідання Ради закрили достроково через блокування трибуни

Відео
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про дострокове завершення засідання парламенту у вівторок через блокування трибуни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати розглянули два питання порядку денного. Після цього було оголошено перерву у засіданні на 30 хвилин на вимогу фракцій «Європейської солідарності» та «За майбутнє», представники яких наполягали на внесенні до порядку денного питання про створення тимчасових слідчих комісій щодо питань фортифікацій, з питань забезпечення фронту дронами. Крім того, вони вимагали винести на голосування підготовлений до другого читання законопроєкт щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов’язаних з РФ.

Спікер розповів журналістам, що запросив під час перерви лідерів цих фракцій у свій кабінет, але одна фракція «зробила все, щоб зірвати цю зустріч».

Вимоги фракцій виконані не були, тож їхні представники заблокували трибуну, і головуючий достроково закрив пленарне засідання.

Як наголосив Голова ВР, парламент «повинен ухвалювати закони замість таких перформансів і робити свою роботу».

Він нагадав, що порядок денний засідань парламенту формує Погоджувальна рада, яка складається з представників усіх депутатських фракцій та груп. «Я абсолютно погоджуюсь, що деякі законопроєкти в порядку денному можуть викликати питання, проте ухвалення певних актів - наші зобов'язання, які ми повинні виконати на шляху до Європейського Союзу», - заявив він.

Читайте також: Рада може розглянути кадрові зміни в уряді найближчим часом - Корнієнко

Стефанчук запевнив, що керівництво парламенту не перешкоджає винесенню вищезгаданих ініціатив до зали, і побажання депутатів будуть розглянуті Погоджувальною радою та внесені до порядку денного.

«Особисто я голосував за законопроєкт про заборону релігійних організацій у першому читанні та буду голосувати у другому, підписувати та відправляти на підпис Президенту», - додав він.

Голова ВР також закликав депутатів дотримуватись «регламенту, елементарної культури спілкування, діалогу та аргументів, і тоді ми завжди зможемо знайти спільну мову».

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних із Російською православною церквою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-