Австрію на Саміті миру представлятиме канцлер

Австрію на Саміті миру представлятиме канцлер

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер представлятиме свою країну на Саміті миру у Швейцарії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про свою участь глава австрійського уряду оголосив під час спілкування з журналістами у федеральній канцелярії у вівторок у Відні.

«Так, це - важлива конференція у Швейцарії, і я можу зараз відразу оголосити, що буду присутній на ній як федеральний канцлер Австрії», - сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи братиме він участь у Саміті миру у Швейцарії.

Негаммер також зазначив, що Австрія «продовжить розширювати» свою допомогу Україні в гуманітарній сфері.

«Ми вже інвестували 235 млн євро напряму з Австрії в Україну, в гуманітарну допомогу, на додаток до коштів, які ми співфінансуємо як Австрія, коли Європейський Союз надає кошти Україні. Ми співпрацюємо у багатьох напрямках, особливо коли йдеться про допомогу пораненим, коли йдеться про реабілітацію, особливо для тих, хто втратив кінцівки, жінок і дітей. Австрія також є лідером у співпраці з Україною, щоб полегшити страждання людей в Україні», - заявив глава австрійського уряду.

Читайте також: Напередодні Саміту миру: що треба почути в заявах про припинення війни

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв'язала Росія.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-