Прем’єр Хорватії візьме участь у Саміті миру

Прем’єр Хорватії візьме участь у Саміті миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови привітав Прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича з призначенням на пост глави уряду та подякував за підтвердження його участі в Саміті миру в Швейцарії.

Про це глава Української держави сповістив у соціальній мережі Х, передає Укрінформ.

«Говорив з Андреєм Пленковичем. Привітав його з призначенням на посаду Прем'єр-міністра Республіки Хорватія та висловив вдячність за постійну підтримку України з боку Хорватії. Також подякував Прем'єр-міністру Пленковичу за підтвердження його участі в Саміті миру у Швейцарії», - йдеться у дописі.

Також під час розмови йшлося про підтримку з боку Хорватії початку переговорів про вступ України до ЄС і можливість долучення цієї країни до Вільнюської декларації G7 про підтримку України.

Читайте також: Україна очікує, що учасники Саміту миру складуть план дій щодо трьох пунктів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня парламент Хорватії затвердив уряд на чолі з прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем, який збереже свою посаду на третій термін. Керівна партія «Хорватський демократичний союз» (HDZ) сформувала коаліцію з ультраправим рухом «Батьківщина» (DF). В уряді, який складається з 18 членів, «Батьківщина» матиме трьох міністрів. HDZ збереже своїх міністрів внутрішніх справ і культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-