Макрон анонсував нові напрямки співпраці в ході візиту до України

Макрон анонсував нові напрямки співпраці в ході візиту до України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що обов’язково приїде в Україну, і його візит означатиме сильний посил та нові напрямки співпраці.

Про це Макрон сказав в інтерв’ю в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Я обговорював це (візит в Україну – ред.) з Президентом Зеленським. Абсолютно щиро вам скажу – я обов’язково приїду. В мене є правило: щоб мій візит був якомога кориснішим для України. І саме так ми завжди домовлялися і робили з Президентом Зеленським», - зазначив він.

У цьому контексті Макрон нагадав, що під час візиту Зеленського в Париж 16 лютого було підписано угоду про гарантії безпеки та продемонстровано «одностайність усім іншим європейським країнам і необхідність нового імпульсу у підтримці України».

За словами президента Франції, він прагнув конкретних зрушень, і саме тому виступив організатором міжнародної конференції 26 лютого, за результатами якої були ухвалені рішення в кількох напрямках.

Читайте також: В Офісі Президента очікують візиту Макрона найближчим часом

«Коли я фізично приїду (в Україну. – ред.), це означатиме, що буде сильний посил і нові напрямки співпраці в тому руслі, яке ми намітили на початку року», - запевнив Макрон.

Як повідомлялося, 11 лютого президент Франції з міркувань безпеки відклав робочий візит до України, який мав відбутися 14-15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-