Російські «вибори» на окупованих територіях не введуть світ в оману - МЗС Канади

Російські «вибори» на окупованих територіях не введуть світ в оману - МЗС Канади

Укрінформ
Росії не вдасться обдурити світову спільноту спробами легітимізації незаконної анексії території України, замаскованими під вибори президента РФ.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади в соцмережі Х.

“Путін розширив президентські вибори у Росії на тимчасово окуповані території України, намагаючись легітимізувати свою спробу анексії та консолідації захоплених силою регіонів. <...> Світ не вдалося обдурити. Ми продовжимо підтримувати Україну до її перемоги”, - заявили в канадському МЗС.

У відомстві додали, що російські псевдовибори на окупованих територіях України - “це ще один безпосередній наступ на суверенітет, територіальну цілісність й незалежність України, що суперечить міжнародному праву, в тому числі Статуту ООН”.

Читайте також: Заступниця Генсека ООН: Спроби Росії провести вибори на окупованих територіях є неприйнятними

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України наголосило, що проведення так званих «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Фото: cocqsida.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-